Biden se rozpovídal

22.09.2016 19:32
TauRus


Viceprezident USA Joseph Biden upozornil ukrajinské vedení na to, že je třeba realizovat slíbené ekonomické a politické reformy, v opačném případě se může, podle jeho slov, stát Kyjev svědkem toho, že se EU začne vzdávat sankcí vůči Rusku, oznámila agentura Reuters.

Také přiznal, že USA vyvíjí obrovský tlak, na všechny v Evropě, obzvlášť na Merkelovou a Hollanda, aby nevystoupily z Minského procesu.
Americký viceprezident se přiznal, že od začátku krize na Ukrajině věnuje dvě až tři hodiny týdně na telefonické rozhovory s vedoucími ukrajinskými představiteli, které přesvědčuje, aby rozhodněji prosazovali reformy, a současně „prosazuje“ v Německu, Francii a Itálii myšlenku pokračovat v sankční politice.
Také přiznal, že jakmile povolí tlak, hned 5 zemí EU vystoupí z režimu sankcí, ale neprozradil které.
https://cz.sputniknews.com/politika/20160922/3861265/Biden-Ukrajina-moznost-zruseni-sankce-EU-Rusko.html
http://vz.ru/news/2016/9/22/833963.html

Mluvčí NZ RF Marie Zacharova se ve svém facebooku vysmála snahám Bidena udržet sankce vůči RF:
«V překladu to zní takto: „Bratři Ukrajinci! Musíte ještě vydržet. Zapomeňte na smysluplnost a nemyslete na následky. Vaším cílem je prodlužování protiruských sankcí! Opakujte to třikrát denně a štěstí naších děti se stane útěchou pro vaše.“
http://vz.ru/news/2016/9/22/833973.html

Jestli takové informace vylézají na povrch, znamená to, že mezi EU a USA vznikl velký rozkol z důvodu „smysluplnosti“ sankcí. Celá Evropa přicházím ročně o miliardy eur, její politici ztrácí důvěru vlastních voličů jenom kvůli tragikomedii, kterou hraje ukrajinské vedení spolu s USA ve snaze udržet u moci své zločinné režimy o pár měsíců déle.

 

Diskusní téma: Biden se rozpovídal

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek