Březinský radí Trumpovi

21.02.2017 18:05
TauRus

 

Včera, halasná trouba neocons, New York Times zveřejnil článek starého ještěra Březinského a jeho doporučení Trumpovi.
Za prve, konstatoval, že svět se změnil a neexistuje žádná velmoc, která by mohla samostatně zajistit v něm pořádek a stabilizovat ho, což považuje za situací, hrozící katastrofou.
Za druhé, řekl, že jeho klan sice Trumpa nepodporoval ve volbách, ale koneckonců Trump zvítězil a je právoplatným prezidentem. Také konstatoval, že rozepře dvou táborů v USA dělají navenek USA špatnou službu, obzvlášť v zahraniční politice a připomněl poslední incident s Trumpovým poradcem M. Flynem a nazval to ostudou pro USA. Nelze připustit, aby ve světě vznikl dojem, že toto je skutečně zahraniční politika USA. Amerika dle něho, naopak, musí působit konsolidovaným dojmem a přesvědčit svět o tom, že jí potřebuje. (svým způsobem vyzval tábor neocons, aby se zklidnil, jinak bude hůř pro všechny)

Proto, uvažuje Březinský, musí začít rozhovor tří nejvýznamnějších velmoci USA-Číny-Ruska, vedoucí ke stabilizací světa. Přičemž, s Čínou musí USA jednat, jako rovný s rovným, jinak se Číňané urazí a ještě více se sblíží s Ruskem. Mezi Čínou a USA musí časem vzniknout strategické partnerství. Rusku nezbude nic jiného, než se tomu přizpůsobit.
Březinský poukazuje na to, že vůči Rusku USA nemusí být až tak vstřícné, protože Rusko zatím má problémy na post sovětském prostoru a poukázal na dvě země – Ukrajinu a Uzbekistán. Proto, sbližování USA s Ruskem může být, jak si přeje prezident Trump, ale základem musí být jenom „přijatelné chování“ Ruska.
USA musí také zůstat osnovou NATO a musí být připraveny k obraně zemí centrální a západní Evropy.
Trump by měl vystoupit s dokladem, ve kterém přednese svoje vidění situace a ukáže rozhodnost v zabezpečení vedoucí úlohy USA ve světě s cílem vybudovat stabilnější svět.

https://russian.rt.com/inotv/2017-02-21/Soobrazit-na-troih-Bzhezinskij-sovetuet
originál: https://www.nytimes.com/2017/02/20/opinion/why-the-world-needs-a-trump-doctrine.html?_r=0

P.S. Podle všeho, neocons připravují ústup, ale takový, aby si svůj vliv na politiku USA a světa zachovali.
Ještě nedávno Kissinger doporučoval Trumpovi se sblížit s Ruskem a nedovolit přílišné posílení Číny. Také doporučoval Trumpovi přiznat za ruskou sféru vlivu celý post sovětský prostor a dokonce i pravoslavnou část východní Evropy.
Takže, představy globalistů a neocons, v pohledu na Rusko, se značně liší. Zřejmě, se okopali v Evropě a v posílení Ruska vidí, především sami pro sebe nebezpečí.
Mimochodem, z Ruska a Číny už na poslední rady Kissingera Trumpovi, se ozvaly hlasy o pevnosti strategického partnerství obou zemí, do kterého se nikomu nepovede vrazit klín.

http://www.vodaksb.eu/diskuse/comment-page-5/#comment-30597

 

 

Diskusní téma: Březinský radí Trumpovi

Sociopatický Brzezinski

svantovít | 22.02.2017

veľmi zle znáša,že jeho téza "jedinej svetovej superveľmoci" bola k ničomu z dôvodu jej nereálnosti,USA ani zo svojimi "spojencami" nemali možnosť totálne kontrolovať svet,ani keby veľmi chceli,čo aj chceli no boli na to krátke.Tak musel začať odznova,zahodiť do koša pôvodné "plány" a narýchlo sa pripojiť k tým novým,ktoré dnes USA splieta doslova za chodu.Dnes by radi rýchlo uzavreli "priateľstvo" z Ruskom,ak nechcú dopustiť alianciu Číny z Ruskom,pretože to by bol koniec nádejám na hoci symbolickú "dominanciu".Tak začneme znova,líškať sa Putinovi,okydávať Čínu a uzatvárať pokiaľ možno mimo verejnosti dohody tak,aby na oko vyzeralo všetko ako za čias priameho súperenia dvoch veľmocí,Ruska a USA.Koniec príbehu.

2 frakcie

Perun | 22.02.2017

Asi sú to zas tie 2 rozdielne pohľady vo vnútri americkej , širšie západnej elity. Dlho som si myslel, že Kissinger a Brzezinski patria do tej istej liahne, ale zdá sa, že Henry je minimálne o level vyššie, či to znamená, že je v tej druhej, to neviem.

Ak by som zostal pri Pjakinovom delení (v rámci tohto sajtu), tak sa zdá, že "americká štátna elita" vidí svojho hlavného súpera v Rusku, a proti nemu je ochotná spojiť sa s kdekým. Napr. kludne aj s isl.radikálmi. (resp. ich sama vytvoriť - proti Rusku). Sám Brezinski je toho najlepším príkladom - Afganistan, Čečensko napr., tam sa osobne angažoval. Alebo sa spojiť s Čínou proti Rusku.

Kým pre druhú frakciu, globalistov, je priorita niekde inde, a Rusko velmi často chápu ako spojenca. Napr. v oboch svetových vojnách, alebo Bush či teraz Trump "boj proti terorizmu".

Toto sa tiahne ako niť celou zahraničnou politikou SŠA už dlhodobo, táto dilema.


Re: 2 frakcie

Cico Ciciak | 22.02.2017

Žiadne 2 frakcie globálnej "elity" neexistujú.
Kissinger je zástupca globalistov (GP) a Brzezinski len regionál (vyslanec americkej štátnej/národnej "elity" = nástroj GP).

Re: Re: 2 frakcie

Perun | 23.02.2017

Však tvrdím to isté, čítaj poriadne.

Len som si dlho myslel, že Henry je tiež "len" v tej istej frakcii, ako Brzezinski (už od čias Cartera). V podstate až posledné roky sa viac menej líšia. Neviem, ako si starý, tak Ti to možno príde normálne, keď sleduješ politiku len práve tie posledné roky (a ešte máš "rozumy" od Pjakina). Mne to rozhodne príde zvláštne, a k tomu už som za tie roky zažil mnohých "Pjakinov", čo sa (napokon) mýlili. Ale zatial tie jeho teorie vcelku platia, najmä čo sa týka diania okolo Trumpa a širšie v SŠA.

...

LudskyZdroj | 22.02.2017

osobní útoky, smazáno http://pastebin.com/ujjgU82f

odpověď

LudskyZdroj | 22.02.2017

osobní útoky, smazáno http://pastebin.com/dYHc9SaB

Re: odpověď

M.C. | 22.02.2017

Tvoje vysvětlení jsem, zdá se, pochopil.
Jedná se o skupinu nejsilnějších oligarchů, kteří, aby nemuseli osobně řešit každý prd, nechávají milostivě něco k sežrání i těm menším a tak dále až dolů.
Jejich cílem je ovládnout úplně všechno.

To je odpověď na první dvě otázky. Ještě by mě zajímaly odpovědi na ty druhé dvě: Jakými metodami, případně číma rukama hodlají svých cílů dosáhnout.

Dále bych rád věděl, jak se pozná, že taky patřím mezi fanatiky KOB, resp. KSB.

Re: odpověď

Cico Ciciak | 22.02.2017

To je značne nízka a naivná úroveň chápania sveta.

Re: Re: odpověď

Cico Ciciak | 22.02.2017

... a globálneho historického procesu.

zemřel Čurkin

M.C. | 21.02.2017

Dle oficiálních zpráv zemřel včera v New York stálý představitel Ruska v Radě bezpečnosti OSN Vitalij Čurkin.
O jeho osobních a profesních kvalitách už napsali jiní, já bych chtěl zde vzpomenout na vtip svázaný s jeho jménem:

Do sálu, kde probíhá zasedání RB OSN vběhne chlápek s lehkým kulometem v rukách a zařve:,,Který z vás je Čurkin?"
Všichni bonzácky ukazují na Čurkina.
Chlápek si nadhodí kulomet do pozice ke střelbě a zařve ještě hlasitěji:
,,Vitaliji, sehni se..."

Re: zemřel Čurkin

Cico Ciciak | 22.02.2017

A aký to má súvis s článkom?
Či len troluješ?

k článku

Libor | 21.02.2017

dvě velmoci 1 vztah
tři velmoci 2 vztahy a permanentní vyhlídka boje 2+2
4 velmoci 6 vztahů, nebo tandemové řízení 2+2
pro příklad 7 velmocí 21 bilaterálních vztahů

Problém je kapitalismus v Rusku, se znárodněním a plánovanou ekonomikou bez plýtvání a ekonomického vazalství by Rusko předčilo ekonomicky USA velmi rychle.
Socialismus 2 velmocí proti 1 kapitalistické a zbytku kapit. světa, možná dvourychlostní Evropě by zajistil lepší stabilitu ve světě

šachista

M.C. | 21.02.2017

No jo Brzezynski, starý ,,šachista". Sice nemá Kissingerův nadhled, ale určitou vypovídací hodnotu ty jeho cancy mají.
Jenže se dopouští obvyklé chyby svému klanu vlastní - honí příliš mnoho zajíců najednou a tím v konečném důsledku odkrývá původní záměr, který se těma kecama snaží zastřít.
Ano, pokud se nepodaří proti sobě rozeštvat Čínu a Rusko, mají USA problém. Samotné Rusko se nemůže Spojeným státům rovnat ekonomicky, Čína vojensky. V rámci Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO) spolu s dalšími zeměmi představují ekonomický a geostrategický celek, na kterém by si už dnes USA vylámaly zuby.
Kissinger už toto jednou s úspěchem aplikovat - využil čínsko-sovětské roztržky a zařídil čínsko-americké smíření, čímž sovětsko-čínské rozpory dále prohloubil a geostrategicky tím oslabil SSSR, zejména v JV Asii, ale i celkově.
Jenže dvakrát do stejné řeky nevstoupíš - Číňanům i Rusům je tohleto naprosto jasné a rozeštvat se nedají.
Ano, Čína bude mít snahu expandovat na úkor Ruska, ale nejprve se za pomoci a pod ochranou Rusů zbaví americké bezpečnostní hrozby.
Brzezynski správně poukazuje na to, že zklamané kvičení neokonzerv nad zvolením Trumpa nemůže Spojeným státům nic přinést (Trump prostě prezidentem je a tím to hasne), naopak, je to dalece kontraproduktivní, protože veřejné osočování a podrážení předvádí zbytku světa veškeré rozpory, které na domácí politické scéně panují a nechávají rozkrýt kdo s kým a proti komu kope a co sleduje.
Političtí analytici všech možných zemí mají práce nad hlavu, protože v takovýchto chvílích se dá nasbírat materiál na dalších deset let dopředu.
To ostatní v článku jsou už jenom ztracené sny starého politického stratéga - bohužel (pro něj) výkonná moc a tajné služby nedokázaly dostatečně kvalitně realizovat jeho vizi předestřenou v jeho stěžejním díle Velká šachovnice, aneb k čemu Ameriku zavazuje její globální převaha.
Kdo to nečetl, doporučuju, aspoň před sebou uvidíte, jak moc zůstaly naděje neokonzerv nesplněny. Dokládá to zároveň jak mnoho práce bylo zbytkem světa odvedeno, aby se tato vize nenaplnila.

Dneska jsem se po ránu od srdce zasmál nad titulkem na Novinkách: Putin si prý dal zpracovat Trumpův psychologický profil - no to je ale objev, on si ho nechal zpracovat už tak před třičtvrtě rokem, ne-li dříve a teď jenom všichni soustředěně pozorují cvrkot ve Washinghtonu.

Re: šachista

oxy | 21.02.2017

je celkom možné, že Čína nemá záujmy smerom na sever, pretože sibír mohli zaľudniť už dávno predtým, kým tam neboli rusi. Asi im nevyhovuje miestna klíma, takže sa budú obzerať smerom na juh :)

Re: Re: šachista

Lumír | 22.02.2017

V dobách, kdy nebyli na Sibiři předkové Rusů možná nebyli v Číně ani předci Číňanů. L

Re: Re: Re: šachista

oxy | 22.02.2017

Ak porovnáš domorodých obyvateľov Sibíri, tak sú dosť podobní na číňanov či mongolov. U nás každý vyzerá ináč, v európskej časti Ruska to samé, ale číňania a spol. sú dosť podobní na seba (teda v rámci svojho národa). Predkovia rusov, ako ich opisujú v starých filmoch, sú skôr blond. Ale to nič nemení na skutočnosti, že je možná aj alternatíva, ktorú si spomenul.

K poslední větě

Spektátor Čumilovič Puk | 21.02.2017

Rusko a Čína mají zjevně paměť.

Re: K poslední větě

Matěj | 21.02.2017

Myslím,
že jádro pudla v řešení současné situace je opravdu v této větě SČP ... "Rusko a Čína mají pamět. Paměť má samozřejmě i GP. Ovšem programově jí nedisponují USA. Paměť = Dějiny. Takže do budoucna je nejslabším a tím již i nepotřebným hráčem ... USA. A tomu nasvědčuje i současná situace v tom, že Trump vyhrál volby přesně z tohoto důvodu, aby učinil tenhle stát pouze regionální mocností. Matěj

Re: K poslední větě

jan tak | 22.02.2017

Rusko a čína vedli velkou valku jejiž dusledek je gobi proto se sbližuji se zjevnou neduvěrou Bresznský jako hlavni ideolog pax america a nadřazenosti statní elity USA de fackto teď vyvěsil bílou vlajku pochopil že není ten kdo ovládá svět Trumph řekne že ve švedsku jsou nepokoje ,statní tisk uda de mu vysměje ,za dva dny hoří skokholm To je odpověd kdo je loutkovodič a kdo loutka

Přidat nový příspěvek