Chakamada: "Jen idioti dnes jdou proti Putinovi"

25.04.2015 22:40

ТаuRus |

Chakamadová je opoziční liberální politik, která v době Jelcina zastávala významné státní funkce. Zajímavý rozhovor, který svědčí o tom, že ruské liberální elity přehodnocují svůj vztah k zemi a Putinovi. Z toho rozhovoru čiší až překvapivý obdiv k Putinovi, otázka je, nakolik upřímný.

Svědčí o tom, že Putinovi se daří pacifikovat liberály, opozici a finanční elitu, tj. 5. kolonu. Podle slov Chakamady, Čubajs - otec ruské privatizace, dnes usíná s myšlenkou, aby lidé co nejdříve zapomněli na slovo "voucher" - obdoba kuponu v české privatizaci. A už vůbec nepomýšlí na to, aby kul pikle proti Putinovi a jediným jeho štěstím je do smrti, jako to dělal Brežněv, pracovat na blaho vlasti.
Chakamada zřejmě přehání s tím blahem, ale zřejmě přesně vyjadřuje obavy Čubajse ohledně toho, že přijde čas a těžce zkoušený v devadesátých létech lid, mu všechno připomene. Vzdychá nad osudem svého přítele Míši Chodorkovského, který podle ní už není žádným oligarchou, protože vše, co mu zbylo, jsou jen nuly v počítači, které kdykoli mohou být vymazány. A zároveň připomíná těžký osud ruské aristokracie v cizině po revoluci roku 1917 .

 

ps.: zřejmě ruská elita, která od Západu dostala pár kopanců, přichází ke zjištění, že nikdo a nikde jí nepotřebuje. Respektive, na Západě je potřebují, dokud jsou schopní dojit Rusko a jeho národ. Proto je lépe se včas překabátit a předstírat svou užitečnost.

http://cont.ws/post/84439

 

Diskusní téma: Chakamada - jen idioti dnes jdou proti Putinovi

Es kommt der Tag

udo | 27.04.2015

Kedyže nastane obDobný..
čas ten i u nás?

..žeby sa jelitká tie, celévriťky,
k národu pospolitému navrátilci,
prestali správať sťa moci opilci
a nemožným by bolo, robiť im výtky.

Od jelít, k elite skutku,
ktorá uvedomí si svoju hrúbku,
bo rola prijatá vždy zaväzuje
a ak nie, tak zúčtovne "odpisuje".

..a to platí našťastie pre celú EÚ

Přidat nový příspěvek