Clintonová v rámci volebního boje napsala článek o tom, jak je Amerika výjimečná

16.10.2016 21:01
Lin
 

Clintonová v rámci volebního boje napsala článek o tom, jak je Amerika výjimečná a v čem její výjimečnost spočívá.
Což o to, každá země je něčím výjimečná a těžko napodobitelná. I každý národ je něčím výjimečný. Když ale napíšu, že výjimečnost je založená na vedení ostatních zemí, na největší armádě na světě a na množství „spojenců“, pak už to zavání nadvládou (ne sebeurčením), povýšenectvím nad národy ostatními.
Clintonová navíc napsala, že USA jsou nenahraditelným národem, jedině USA mohou být „světovým lídrem“ a nikdo jiný.
https://russian.rt.com/article/326225-prevoshodstvo-ili-nacionalizm-klinton-napisala-statyu-ob

Nehledě na to, co způsobuje takovéto vyhlašování o nadřazenosti nějakého národa nad ostatními (viz příklady z historie), po zveřejněných e-mailech, kde se vyjadřovala o obyčejných Američanech, je ale jasné, že Hitlery nemá na mysli národ jako takový, ale pouze „svou skupinu vyvolených“. Národ (obyčejné Američany) tu používá jako zástěrku, jako nástroj pro uskutečňování cílů „své“ úzké skupiny lidí, „americké elity“.
Když se podíváme na faktickou stránku jejího vyhlašování, pak jde o manipulaci a propagandu jak vyšitou. Amerika již nemá nejsilnější armádu a také o „spojencích“ by se dalo s úspěchem pochybovat. Spojenci, získaní z pozice síly, využívání, vydírání a nadvlády, nikdy skutečnými spojenci nejsou, protože využijí každého oslabení „vůdce“, aby se vymanili nebo ho dokonce zničili. Ostatně – sama Amerika „jde příkladem“, protože ona své spojence zásadně hází přes palubu a zbavuje se jich okamžitě, když splní svůj účel nebo se odváží mít na něco jiný názor.
Mediální masáž obyčejných Američanů jednou možná způsobí příšerné národní trauma – až se dozvědí, jaká byla a je pravda o „americkém přinášení míru a demokracie“ – že Vietnam byl jen drobnou epizodou v celé sérii.

Reportér RT se ptal v ulicích New Yorku na situaci v Aleppo. Z odpovědí vychází, že v Aleppo bombarduje Asad s Ruskem civilisty, kteří tím nesmírně trpí – a konkrétně Asad a Rusko za to nesou vinu. Teroristi? Ti tam nejsou… A když jsou, nemají přeci letadla, aby někoho bombardovali.:
https://russian.rt.com/article/326138-terroristy-v-aleppo-net-ne-slyshali-rt

U nás se o „masáž“ snaží, seč jim síly stačí – ale snad, bohudík, jim to u lidí zas tak nevychází. Zde jeden z hrůzných „obviňujících“ článků od jakéhosi Macháčka, který se ani netají tím, že plní „přání“ dědka Soroše:
http://www.lidovky.cz/machacek-aleppo-a-valecne-zlociny-dqk-/monitor-jana-machacka.aspx?c=A161014_134709_monitor-jana-machacka_bri

Vedoucí RT se k této licoměrnosti vyjádřila dost jasně a servítky si nebrala:
https://www.youtube.com/watch?v=1c1fT72XLxM
Dle západu neexistuje v Aleppo jiná část, než ta východní – pod kontrolou „opozice“ – a tu soustavně bombarduje Asad a Rusko. Zaměřují se na civilní cíle, většinou nemocnice nebo humanitární základny. O teroristech nikde zmínka – asi se „někam“ vypařili – natož aby se zmínili o hrůzách, které zažívá západní Aleppo a to od útočících teroristů.
Zajímavé v této souvislosti je, že po celých šest let se „svět“ hrůzami v Sýrii vůbec netrápil. A nyní, když jde do finále zásadní „proval“, kde by celý svět zjistil, kdo bojuje na straně teroristů – najednou celosvětová hysterie se srdceryvnými obrázky a komentáři, slzami komentátorů v přímém přenosu. Toto divadlo má vzbudit dojem, jakoby Sýrie byla po šest let – do současného „Aleppa“ – rajskou zahradou, kde je mír a nic se neděje. A právě nyní se tam rukama Asada a Ruska páchají „válečné zločiny“ – na „omyly“ spojenců jakoby „svět“ už úplně zapomněl (a to nemluvím o zvěrstvech teroristů, po šest let vraždících zbraněmi od „koalice“ jak civilisty, tak vojáky syrské armády). Inu – v Americe je před závěrečným volebním bojem a obrázek USA jako „ochránce“ se velmi hodí…

Rusko a Asada už obviňují i z genocidy Kurdů (článek jsem četla někdy v týdnu, teď odkaz neumím dohledat). Opět – po celou dobu genocidy turecké bylo ticho po pěšině…

No a Evropa s frau Merkel v čele je jak smyslů zbavená. Frau chce opět sankce -a to i před odpor těch „bystřejších rozumů“, které v Evropě jsou a není jich málo. Tak hlavně, že jí Obama slíbil „podporu“…
https://russian.rt.com/article/326341-nepreklonnaya-frau-merkel-namerena-ubedit-evropu-uzhestochit

Přitom Rusku se podařilo smířit 795 syrských obcí (obydlených míst), jen za poslední den jich bylo 5. Již se tam nebojuje.
https://russian.rt.com/article/326357-minoborony-rossii-bolee-790-naselyonnyh-punktov-sirii

Larov se sešel s Kerrym v Lausanne (Švýcarsko – také zajímavé), kde dohadovali nějaký další postup. Zůstal ovšem zásadní a dosud ze strany Američanů nevyřešený problém, bez kterého se dál nepohnou – a tím je odlišení „umírněných“ od an Nusry a IS.
https://russian.rt.com/article/326374-mid-rossii-operacii-protiv-ig-i-dzhebhat

 

Diskusní téma: Clintonová v rámci volebního boje napsala článek o tom, jak je Amerika výjimečná

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek