Interaktivní mapka s výsledky francouzských voleb

24.04.2017 11:09
TauRus
 

Interaktivní mapka z Le Monde znázorňuje výsledky francouzských voleb podle okresů:
http://www.lemonde.fr/data/france/presidentielle-2017/

Situace je podobná té, která se složila při volbách v Americe. Tj. rozdělení společnosti na západ a východ. Ať vyhraje jakýkoli kandidát, zhruba polovina obyvatelstva ho nebude podporovat. Což pro Francii nese značná rizika.
Jestli se podíváme na výsledky hlasování ve všech okresech, tak vidíme, že do popředí se dostali 3 hlavní kandidáti Le Pen, Macron, Fillon. Občas místo Fillona zabírá Melanchon. Při sečtení hlasů, vidíme, že skoro ve všech okresech vyhrála dojíce Le Pen, Fillon. Obzvlášť na Korsice je to patrné – mimochodem, separatistický region. Tj. suma sumárum, většina francouzské společnosti je pro zásadní změny v politice Francii. Lidé jsou pro zastavení migrace, proti politice Bruselu a jsou pro pevnější vztahy s Ruskem. Nakolik voliče Fillona dokáží překonat svůj strach před radikálními opatřeními, které nabízí Le Pen, nedokáží odhadnout. Natolik psychologií běžného Francouze neznám. Ve druhém kole se otvírají možnosti pro diskreditací jakéhokoli kandidáta. A myslím si, že obě strany toho využijí. Proto, čekejme další skandály a nová odhalení. Vše je na ostří nože. Proti Le Pen se nejspíš opět pokusí použit „ruskou kartu“, ale zdá se, že běžného Francouze, už tím nemohou zastrašit. Macron, vzhledem ke své minulosti a napojení, jak na dosavadní establishment Francie, tak i na oligarchické struktury asi má víc zranitelných míst nebo kostlivců ve skříni. Jsem zvědavý, jak toho využije GP a co je pro něho důležitější – likvidace neokonů v Evropě nebo jeho projekt kalifátu. Řekl bych, že to první, protože druhá varianta přinesla by víc zmatku a nestability, při které budou nejvíc těžit neokony, bez porážky kterých není možné provést změny v USA a tím pádem by to ohrozilo mír na planetě.

 

Diskusní téma: Interaktivní mapka s výsledky francouzských voleb

MS 2017

Linux | 28.04.2017

Nebudú náhodou MS v hokeji tento rok aj u žabožrútov? Očakávam tam nejaký pozdrav od GP, ktorý definitívne odrovná Makaróna a posunie Lepenku.

.

Cico Ciciak | 25.04.2017

Žido-murárov by som tiež zbytočne moc nepreceňoval, hrali prim hlavne v minulosti, ale v dnešnej (dez)informačnej dobe internetu a zákonu času sú to už z pohľadu globálnej "elity" značne neefektívne nástroje, svoje si už odkrútili, a preto väčšinu týchto nepotrebných a sprofanovaných "tajných" štruktúr/spolkov čaká v blízkej budúcnosti odpis zo strany GP.
Však vidíš, jak sa o nich zámerne v posledných rokoch hlavne na internete neustále uvoľňujú rôzne diskreditujúce (dez)informácie.
Zato na scientológiu a scientológov je zo strany GP uvalené prísne informačné embargo (na "alternatíve" sa o nich ani nepípne), aby sa zatiaľ mohli pekne nerušene rozliesť a etablovať na dôležitých miestach výkonnej moci.
A ak žida rozoznáš od gojíma na kilometer, tak v prípade vymytého scientológa to bude určite ťažšie.

Re: .

Cico Ciciak | 25.04.2017

Toto mala byť reakcia na príspevok Dagmar.

Re: Re: Dosluhujú aj iní.

Martin | 25.04.2017

Takisto sú pre perspektívu odpísané dnešné náboženstvá. V duchu, a ak je tak, potom aj v pravde princípu "Boh je len jeden". Už dnes vidieť, ako sú kompromitované svojimi postojmi. Odpísané neznamená nepotrebné, potrebné (užitočné ?) budú myslím navždy.

Re: Re: Re: Dosluhujú aj iní.

Cico Ciciak | 25.04.2017

Ja osobne náboženstvá nepotrebujem.

Už si nepamätáte?

JaroX | 24.04.2017

Už si nepamätáte teroristický útok v Nice? Pjakin vtedy povedal, že britská vláda nad Francúzskom bude zlikvidovaná/zmetená z povrchu zemského. Podľa toho musí vyhrať Le Pen-ová a ja verím, že aj vyhrá.

Re: Už si nepamätáte?

Mariet | 26.04.2017

Jaro: Lide si uz davno sve presidenty nevoli, pouze odsouhlasuji toho, kdo jim byl vybran. Kazde volby jsou zmanipulovane. Videl jste, ze ani vysledek referenda nema vahu. Jednou vetou: Lide uz o nicem nerozhoduji. Le Pen i kdyby vyhrala, sve sliby dodrzet nemuze. A moc dobre to vi, proto ji neverim. A ani si nemyslim, ze volby vyhraje.

Re: Re: Už si nepamätáte?

JaroX | 26.04.2017

Uvidíme. Nádej zomiera posledná :)

Má Francúzko ešte dosť síl ?

Martin | 24.04.2017

Má ešte dosť síl zachrániť za aktuálnej situácie svoju štátnosť francúzkeho národa v nelikvidačnej miere ?
Rastom prisťahovaleckej populácie s právom zúčastniť sa na francúzskych voľbách bude síl ubúdať. Všade.
Preto tie isté dôvody je Brexit, a rast polularity národne orientovaných politikov ako LePen, ... .
Celkom logicky a aj legitímne.
A či dobre alebo zle (pre nás), to je o inom.

Re: Má Francúzko ešte dosť síl ?

Mariet | 26.04.2017

Spravna otazka, Martine. Moje odpoved je, ze nema sanci nic zachranit. Mne udivuje, proc lide slysi na to, ze nektera zeme nebude prijimat pristehovalce - at uz u Orbana nebo Le Pen. To ten problem neresi, protoze to by museli i vsechny prilezle vyhnat, a na to uz neni sance.

1 | 2 | 3 >>

Přidat nový příspěvek