K údajně zabitým ruským žoldnéřům v Sýrii

15.02.2018 13:54
TauRus
 

Zajímavý článek Vitězové ke kauze Wagnerovců v Sýrii, které údajně hromadně zabili Američané v Deir ez- Zoru.
https://rurik-l.livejournal.com/2894954.html

11.2.2015 (11-2-11) a stránkách tureckého deníku Daily Sabah se objevil článek s názvem „USA omylem bombardovali Kurdy ze Syrské demokratické koalice na jiho-východě provincie Deir ez-Zor. Mluví se v něm, s odkazem na syrská média, o tom, že vzdušné síly USA omylem bombardovaly SDF, údajně kvůli nesprávným souřadnicím . Bylo sděleno, že bylo zabito 300 Kurdů“.
Článek na stránkách dlouho nebyl, ale zachovaly se jeho screany.

https://cont.ws/uploads/pic/2018/2/A69DFF7D-CB7F-45B3-B932-79DE0E997D09.jpeg
https://cont.ws/uploads/pic/2018/2/CB5A3E41-E025-422C-BBAC-749315AAF452.jpeg

Taktéž, se zachoval screan článku na jednom z pákistánských webu, který ten článek sdílel:
https://cont.ws/uploads/pic/2018/2/93EA0412-7A40-42BF-80CE-E07312D4179F.jpeg

Vzhledem k tomu, že okolo případu Wagnera je hodně křiku, ale žádné hmatatelné důkazy, ponecháme tuto verzí, jako pracovní.

V souvislosti s případem Wagnera se probudilo hodně „spících“, kteří s pěnou v ústech se snaží dokázat, že v Sýrii byli zabity stovky Rusů. Na dotaz, kde jsou těla nebo aspoň seznamy zabitých, jsou schopny předložit odkaz jen na jednoho kozáka
http://www.kazak39.com/news/vechnaya-pamyat-0

s tím, že jsou známá ještě nějaká jména. Ale na dotaz konkretizovat ta jména už neodpovídají.

Ta verze, že Američané omylem shodili bomby na Kurdy a dnes se snaží zachovat tvář tím, že Kurdy vydávají za Rusy, má svoje opodstatnění. Za prvé, nebyl by to první takový případ omylu. A za druhé, je známo, že Kurdové právě operovali v rajonu Der-ez-Zor a snažili se urvat pro sebe území, bohaté na ropu. O tom, že tam operuje SVK Wagner, zatím se nikdy nemluvilo. Naopak, mluvilo se o tom, že tam operují turecké jednotky.

P.S. Při podezření na fejk u mě se osvědčilo pár dní počkat s jeho komentováním. Většinou to vyplave na povrch samo, jako každé lejno.

 

Diskusní téma: K údajně zabitým ruským žoldnéřům v Sýrii

600 mŕtvych Ruských vojakov...

Eratusský brouk | 18.02.2018

aj Jožo Goebels v apríli 1945 tvrdil, že víťazstvo je na dosah

Re: 600 mŕtvych Ruských vojakov...

M.C. | 19.02.2018

Ano, konkrétně mluvil o zázračných zbraních, které přinesou Německu vítězství.
Němci měli rozpracovány různé zajímavé koncepce a konstrukce, ale neměli je dotaženy do podoby schopné bojového použití a do počtu schopného skutečně zvrátit průběh války.

Produkce Goebbelsova ministerstva propagandy se během válečných let přizpůsobovala situaci a měnil se její leitmotiv:
1. Zvítězíme!
2. Musíme zvítězit!!
3. Nezvítězí!!!
4. Nesmí zvítězit!!!!
5. Živé nás nedostanou.

Propaganda neokonzerv a jejich podpindosníků balancuje na pomezí čtvrtého a pátého stádia. O to je jejich řev hlasitější.
Neboť řvát, to je to jediné, co ještě mohou.

skutočne rusi zahynuli

jop | 15.02.2018

na ruských weboch sú velké množstvá článkov a videí, pričom videí so známymi analytikmi. Všeobecne sa priznáva, že minimálne stovka rusov pri bombardovaní zahynula. Putin nie je dostupný, neukazuje sa na verejnosti, nie je v Kremli. Po americkom útoku je niekde schovaný, nie kvôli útoku, ale aby nemusel mediálne reagovať na smrť rusov rukami amíkov. Takže tak.

Re: skutočne rusi zahynuli

Cico Ciciak | 15.02.2018

Nejakí žoldnieri z RF v Sýrii skutočne môžu byť, a niekoľko ich už mohlo byť aj zabitých v boji, ale tie informácie sú určite prísne utajované, takže normálny človek sa objektívnu pravdu najskôr nedozvie.

Je nutné si uvedomiť, že Rusko stojí proti obrovskej špinavej mašinérii kolektívneho západu (ktorá zahŕňa i mienko-tvorné korporátne meeediá a 3. sektor) a jeho "spojencov" (napr. Turecko a IzraHell), ktorí sa neštítia ničoho, a ktorí na BV majú určite tiež svoje tajné služby, špeciálne jednotky a žoldákov, vrátane DAESH (čo sú vlastne kadejaké bojové skupiny a zbytok je len západná meeediálna propaganda a bubák vo forme tzv. IS - preto radšej používam skratku DAESH, lebo títo západom a ich "spojencami" vytvorení a podporovaní akože islamskí žoldáci a magori nemajú nič spoločné s islamom - celé je to len účelová fraška určená k strašeniu - viď tzv. dlhodobá anti-koránska stratégia pohlavárov globálnej politiky - http://leva-net.webnode.cz/products/dlouhodoba-antikoranicka-strategie-zakulisi-biblickeho-projektu/).

Zaujímavé, že toto títo ruskí "známi analytici" už nespomínajú/neozvučujú, ani koľko už západniarov na čele s amíkovcami všakovakého druhu v Sýrii a celkovo na BV zahynulo, rovnako ani západní "analytici" a západné meeediá s tým neotravujú Trumpa.
Prečo asi, že? ;)

Takže, podľa mňa by bolo od Ruska veľmi netaktické, keby ponechali západu takúto obrovskú výhodu v podobe západných a hlavne amerických žoldákov a pod. pôsobiacich napr. v Sýrii už min. roky.

Re: skutočne rusi zahynuli

Cico Ciciak | 16.02.2018

Nové informácie:

https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/463553-stovky-mrtvych-rusu-pri-americkem-naletu-se-nepotvrdily-mrtvych-je-pet-a-nejde-o-vojaky.html

Re: skutočne rusi zahynuli

Jura | 16.02.2018

Přiznávají to akorát liberasti a tzv. patrioti (které od Ukrajinské krize verbuje CIA-Pjakin o tom mluví pořád) ... teď je prostě měsíc před volbami aktivizovali.

Re: Re: skutočne rusi zahynuli

jop | 16.02.2018

Jura
písal som v diskusiách na nwoo.org, už nepíšem. Ale skratkovite ti odpoviem ohľadom Pjakina.
Pjakin je ideológ ruských elít. Ruské elity sú rovnakí kapitalisti, rovnako okrádajúci ruský národ tak, ako to robia americké elity s celým svetom.
Ruské elity nie sú žiadni záchrancovia alebo ochrancovia ruského národa, ale bránia si vlastné koryto. Rovnako ako Babiš nie je ochranca Česka, ale okráda Česko a zároveň musí robiť určité kroky v prospech Česka, lebo so stratou Česka stráca aj on svoje koryto. Babiš nie je pročeský, Babiš si len chráni svoje české koryto.
Súhlasím s tým, že americké elity ožobračia ruský národ viac ako tie ruské elity. Ale sú len menšie zlo.
Pjakin je ideológ, on háji záujmy ruských elít a nie ruského národa. Pjakin komentuje obrovské množstvo tém, ktoré on osobne nemôže byť schopný analyzovať, takže to čo hovorí je väčšinou pripravené tými ľuďmi, ktorí mu tie podklady dodávajú. To sú určite ruské tajné služby.
Súhlasím s tým, že ruské tajné služby musia robiť ideológiu, robia to všetky štáty. Pjakin je človek obhajujúci Putina. Keď Pjakin pred niekoľkými rokmi začínal, tak o Putinovi hovoril úplne odlišne ako teraz. Ale koho chlieb ješ, toho piesne spievaš. Pjakin bol veľmi silne proti Putinovi a proti Putinovmu klanu. Teraz úplne naopak.
Pjakina treba silne filtrovať. Dáva aj zaujímavé informácie, ale často už len drísta a obhajuje Putinov klan: "Putin za nič nemôže, Putin je nevinný, za všetko môže ruská piata kolóna."
Prečo potom kua je vodca ruska, ak nič nemôže"

Jura, ty chceš vedieť pravdu? Alebo neveríš mainstrímu a veríš iba Pjakinovi?
Jedna strana protiruská hovorí, že padli stovky rusov.
Druhá strana "proruská" ale nie pronárodná hovorí, že zomrelo 5.
Obe strany klamú. Putin neodpovedá, ja si myslím, že teraz sa im z uší parí od mozgovej námahy, že čo robiť. Lebo ak im zabili 100 občanov, je to úder na ich vážnosť vo svete. Preto prvý krok je, že rusi v ruskom mainstríme tvrdia, že iba 5.
Lebo aj v Rusku je ruský mainstrím, a ruská alternatíva. Alternatíva tvrdí že okolo 100 mŕtvych. Uvidíme čo bude ďalej, ako rusi odpovedia.
Ak si myslíš, že v rusku je alternatíva iba za Putina, tak sa mýliš. Ak si myslíš, že ruská alternatíva je všetka platená západom a že len preto, že sú proti Putinovi sú piatou kolónou, tak sa mýliš.
Ruská alternatíva je väčšinou za ruský národ, a nie za ruské elity ktoré ten národ okrádajú. Putin je len ruská elita, jeho klan okráda národ.

Ohľadom Pjakina, ohľadom Putinovho klanu, ohľadom okrádania ruského národa tými, ktorých vy tu pokladáte za záchrancov toho ruského národa som písal v diskusiách na nwoo.org. Nebudem sa už opakovať, kto chce nájdite si to. Mám tam rovnaký nick JOP.
Ani sa mi nechce ti viac odpovedať, nájdite si diskusie kde sa o tom tvrdo hádame.
Nie som trol, na nwoo.org ma nikto za trola nepokladá, preto ani tu nechcem viac písaťdokolečka dokola. Písmenkovanie nemá zmysel.

Re: Re: Re: skutočne rusi zahynuli

ТаuRus | 16.02.2018

"Pjakin je ideológ ruských elít"
- dál už jsem nečetl. Zplodit větší nesmysl už snad ani nejde.
Doporučuji nastudovat, o čem je vůbec KSB.

Re: Re: Re: skutočne rusi zahynuli

Hox | 16.02.2018

To může napsat jen někdo, kdo je netknutý konceptuální gramotností a nemá šajnu, co je to KSB.

Re: Re: Re: Re: skutočne rusi zahynuli

jop | 16.02.2018

Hox

Po prvé, ja som v príspevku hovoril o mnohých veciach. Čo má KOB spoločné s ruskou národnou, proputinovou alebo protiruskou protiputinovou alternatívou. Takže chlape hovor k veci, reaguj na konkrétnu časť príspevku. Iba tak dokážeš, že si schopný pochopiť o čom ja píšem.

Po druhé, videl som dosť rokov dozadu Pjakinove video, kde v ľahkej forme hovoril o riadení planéty, teda tému z Kobu. Tam o riadiacej vrstve Ruska hovoril ako o zlodejoch. Vtedy bol Putin už prezidentom, a Pjakin celý tento Putinov riadiaci klan odsudzoval ako klan zlodejov. To video bolo prvé, tam som spoznal, že existuje nejaký Pjakin. Takže čo má spoločné KOB s Putinovým klanom? Putin sa riadi Kobom?
Pjakin teraz hovorí o Putinovi úplný opak, ako keď vysvetloval KOB pred rokmi.
KOB = KSB.
Po rusky viem, čítal som Mŕtvu vodu a pár ich tém dávno predtým, ako si ty vedel že vôbec existujú.
Aj Zaznobina som videl vo videách tvrdo hovoriť o zlodejskom klane na vrchu riadenia Ruska. Aj ďalších, mená nepamätám, ty o nich ani netušíš. Len ich rétorika na začiatku bola tvrdá proti Putinovi, potom veľmi veľmi opatrná. Aj Pjakin obrátil v prospech Putina

Re: Re: Re: Re: Re: skutočne rusi zahynuli

Hox | 17.02.2018

Ne každý kdo KOB čte taky pochopí, ty jsi možná KOB četl, ale zjevně nepochopil, jinak bys nemohl napsat, že Pjakin je ideologem ruských elit.

Zbytek příspěvku také jen dokazuješ svůj guláš v hlavě, ani se mi nechce k těm nesmyslům se vyjadřovat.

> Pjakin je ideológ ruských elít. Ruské elity sú rovnakí kapitalisti, rovnako okrádajúci ruský národ tak, ako to robia americké elity s celým svetom.

Jak může být Pjakin ideologem "elit", o kterých v každém díle říká asi tak stokrát, že jsou to prodejné štětky s mentalitou otroka, patrioté zelených papírků? Děláš si srandu nebo fakt nechápeš elementární logiku a budeš tvrdit, že černá krychle je bílá koule? Jak dlouho chceš popírat nos mezi očima? Blbý nebo navedený? Nebo posedlý?

Co se týká postoje například Pjakina k "elitám" a Putinovi, ten se nijak nezměnil, změnilo se jen tvoje chápání - jaks nechápal tehdy, o čem mluví, tak nechápeš ani dnes.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: skutočne rusi zahynuli

Jura | 18.02.2018

Jestli JOP sledoval starší videa, tak může mít relativně pravdu (i když si myslím, že je trochu zmatený).

Putin se stal prezidentem Ruska v roce 2000 jako kandidát liberastů .... volili ho právě oni. A na základě jeho chování ho národ přijal, proto byl zvlolen již v 1. kole

Později liberasti zjistili, že zlatá devadesátá nebudou pokračovat a stali se jeho největšími odpůrci.

Podobně VP SSSS ... ještě v Sad roste sám (2004) se k Putinovi nevyjadřují příliš přívětivě. .... cca ve stylu, co píše JOP.

|Jenže to už dávno není pravda. Nyní už všichni ví, co je Putin zač (nedá se srovnávat se zbylými ruskými elitami, které Putin toleruje, protože je nemá kým nahradit).

Jope, usrtnul jsi v získávání informací, to co tu píšeš už dávno není pravda.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: skutočne rusi zahynuli

Hox | 19.02.2018

Nemyslím, že VP SSSR neměli jasno, to že ve starších pracech kritizují, ale i v novějších, je strategie - pobídka ke zlepšení stavu tím, že se poukáže na problémy a tím se posílí možnost je řešit.

Re: Re: Re: skutočne rusi zahynuli

Cico Ciciak | 16.02.2018

> Ruské elity nie sú žiadni záchrancovia alebo ochrancovia ruského národa, ale bránia si vlastné koryto.

Však to tvrdí aj samotný V. Pjakin (navyše dodáva, že Rusko nemá de facto žiadnu štátnu "elitu", t.j. ani typu USA, ale iba "elitnú" chamraď, pretože tej USA regionálnej "elite" aspoň trochu záleží na USA, kdežto tým "ruským" smradom na Rusku vôbec!), takže tu zámerne nepodsúvaj nezmysly ako špinavý platený agent!

Mimochodom, ja si myslím, že Rusko má nejakú "elitu"v zmysle, že tam existujú nejaké mocenské klany, napr. tie, ktoré stáli za J. Stalinom a ďalšími skutočnými boľševikmi, a možno dnes čiastočne podporujú aj V. Putina a spol. - hovorím napr. o Starovercoch alebo o niektorých silových/vojenských štruktúrach (tzv. "Silovikoch" - dúfam, že som to neskomolil).
Avšak, teraz nechcem diskutovať o miere patriotizmu týchto síl, a akým spôsobom ho chápu, pretože nemám k tomu príslušné informácie.

Re: skutočne rusi zahynuli

Daniela I. | 16.02.2018

Áno, všeobecne sa priznáva, že z celkového počtu 300 (slovom: tristo) vagnerovcov pod emerickým leteckým úderom ich zahynulo až 600 ( slovom: šesťsto). Hm, hm...prečo sa nedivím, že V.V. Putin nie je dostupný a nechce na túto katastrofu mediálne reagovať? :-)

Re: skutočne rusi zahynuli

M.C. | 16.02.2018

Podle posledních upřesnění je těch padlých Rusů pět a neupřesněný počet zraněných.
Celkový počet mrtvých je skoro stovka a zraněných ještě více.
Jestli to po útoku snímkovali, tak na ležícím člověku, pokud zrovna není na půlky nebo mu nechybí hlava, nejde poznat, jestli je živý nebo mrtvý.
Nemám čas to zjišťovat, ale jestli je opravdu Putin někde zalezený, tak možná celou věc řeší s Američany po neveřejných kanálech, případně řeší něco jiného.
Příslušníci ČVK nejsou vojáci a Rusko za ně neodpovídá, stejně jako neodpovídá za své občany bojující z vlastního rozhodnutí na straně ISIL.

Re: Re: skutočne rusi zahynuli

ТаuRus | 16.02.2018

"Celkový počet mrtvých je skoro stovka a zraněných ještě více."

Odkud je ta "zaručená" informace?

Re: Re: Re: skutočne rusi zahynuli

M.C. | 16.02.2018

Měl jsem na mysli celkový počet obětí incidentu, zařvalo tam nebo zranění utrpělo spousta Syřanů.
Zdroj:
Пока что подтверждено:
40 ополченцев из местных племен
15 бойцов САА + бригадный генерал
20 бойцов "Охотников на ИГИЛ"
5 российских "частников" (возможно тут имеются ввиду те люди, которые воевали в "Охотниках на ИГИЛ", но это не точно).
То есть пока официально подтверждено 76(81) 200х. Это уже ближе к заявленной американцами цифре в "около 100 убитых".
Кол-во раненых неизвестно, но оно представляется значительным (есть сообщения о переправке раненых сирийцев в Дамаск и раненых ЧВКашников в российские госпиталя).
https://colonelcassad.livejournal.com/3996122.html

Re: Re: Re: Re: skutočne rusi zahynuli

ТаuRus | 16.02.2018

Colenel Cassad není důvěryhodný zdroj, je to jeden ze "spících".

Ve velké míře se podílel na PR kampaní Strelkova (Girkina) a následně na pokusu donutit Putina, aby poslal vojska na Ukrajinu. Je to žid, napojený na izraelskou rozvědku.

Re: Re: Re: Re: Re: skutočne rusi zahynuli

M.C. | 18.02.2018

Ale prd, já ho sleduju dlouhodobě. Jmenuje se Boris Rožin a je ze Sevastopolu.
U něho jsem nikdy žádný relativizující postoj nezaznamenal.
Stojí na ruské straně, ale není to žádný huráoptimista ani divannyj polkovoděc.
Jako test serióznosti dobře slouží metoda autobusové zastávky.

To o tom Girkinovi jste už jednou tvrdil a potom jste to nebyl schopný relevantně doložit. Nalinkoval jste nějaké články z roku 2014 ze kterých to nijak nevyplývalo.

Jak by mohl nějaký blogger nutit Putina něco udělat????
Putina pozoruju od samého začátku a on ani Lavrov a spol se nikdy veřejným míněním neřídili. Vždycky dělali co uznali za vhodné a za nutné. A prakticky nikdy se nezmýlili.

TS

Přemek | 15.02.2018

Dnes Tereza Spencerová k tomuto uvedla, že má info o pěti zabitých Rusech. Pochopitelně že Wagner SVS nemá šanci rozkrýt, to chce čas.

Wagner

Conan | 15.02.2018

SVK je skratka ruského pojmu, ktorý v preklade znamená súkromná vojenská organizácia. A Wagner je mediálna skratka. Ide o to, že v RF v súčasnosti nemôžu legálne pôsobiť súkromné vojenské organizácie (pripravuje sa pokiaľ viem zákon o ich legalizácii, ale ešte nie je prijatý) a obdobné organizácie preto pôsobia buď s registráciou v iných krajinách, alebo tajne. Okrem toho, aby to nebolo také jednoduché, môžu byť niektoré skupiny tzv. žoldnierov použité ako krytie pre zásahy SPECNAZ, ktoré sú tajné a vláda RF sa k ním nemôže hlásiť. Ale tu chodíme po tenkom ľade. Pravdu o tajných operáciách by mal len insider s veľmi vysokou bezpečnostnou previerkou. A to ja nie som :)

Re: Wagner

Cico Ciciak | 15.02.2018

Vďaka.

Re: Wagner

Cico Ciciak | 15.02.2018

Tu som našiel o nich nejaké info, ale celý ten web vypadá jak anti-ruská propaganda:

https://informnapalm.org/cz/ruske-soukrome-vojenske-spolecnosti-jako-nastroj-uzakoneneho-teroru/

Re: Wagner

M.C. | 16.02.2018

A ten kdo velmi vysoký stupeň prověření má, ho má mimo jiné i proto, že zbytečně nežvaní o tom, co ví.

.

Cico Ciciak | 15.02.2018

Môžete vysvetliť pojmy: Wagner, Wagnerovci a SVK Wagner?
Vďaka.

Re: .

ТаuRus | 15.02.2018

Správně by tam mělo být SVS Wagner - soukromá vojenská společnost Wagner.
Ostatní, jsou odvozeniny od toho názvu.

Re: Re: .

guser | 16.02.2018

Wagner je nickname (pozyvnoj) zakladateľa ČVK. Preto ten názov.

Zabití Ruských vojáků

Navrátil | 15.02.2018

Ono to může skutečně být,že to byly Kurdové,když si chtěli bez povolení USA uzmout kus Syrského území.

Re: Zabití Ruských vojáků

Putinovec | 15.02.2018

Na které si dělají zálusk židoamíci.

Přidat nový příspěvek