Lavina odvolání v Rusku

28.07.2016 20:17
TauRus 

 

V. Putin podepsal příkaz o odvolání z funkce velvyslance RF na Ukrajině M.Zurabova. Na jeho místo byl dočasně jmenován A. Toropov.
http://kremlin.ru/events/president/news/52611

Změna velvyslance většinou svědčí i o změně politiky vůči té zemi, do které je nový velvyslanec jmenován. Zurabovi se vytýkala přílišná měkkost. Ale je možné, že v době, kdy tam působil, ta měkkost byla potřebná.

Jestli se podíváte na tuto stránku prezidenta RF, tak si všimnete, že dnešní den byl na odvolání vysokých státních úředníků velmi úrodný.
http://kremlin.ru/events/president/news

Mezi všemi uvidíte i odvolání gubernátora Kirovské oblasti N. Bělych, toho samého, kterého před pár měsíci policie v restauraci nachytala při přebírání tučného úplatku. Nikita Bělych, který sedí ve vyšetřovací vazbě, s pochopením přijal zprávu o svém odvolání a rozhodl se…oženit, a to ihned, a bezodkladně. I nevěstu si našel výjimečnou – “básnířku, pozorovatelku a filosofku” Jekatěrinu Reifert.
https://lenta.ru/news/2016/07/27/svadba/
Na to, že se teprve v červnu, ve vazbě, stačil rozvést se svoji ženou Ellou, se kterou má tři děti, ten spěch do nového chomoutu se mi zdá velmi podezřelý. Leda, že by na novou ženu chtěl převést své majetky a ty, podle nějakého schématu, vyvézt do zahraničí. Přece se tím nebude zabývat jeho minulá choť, matka tři děti.

Možná i na tuto eventualitu pomyslel VVP, když odvolal hlavu Federální celní služby A. Beljaninova, a to na jeho vlastní žádost.
https://lenta.ru/news/2016/07/28/fts_otstavka/

To máme v Rusku uvědomělé úředníky, radost pohledět ! Anebo, Putin je vždy o krok vepředu.

 

Diskusní téma: Lavina odvolání v Rusku

Fotoediting na stránce prezidenta?

Stuck | 29.07.2016

Projížděl jsem si fotky ze zprávy Совещание по развитию сельского хозяйства Центрального Нечерноземья a na jedné z fotografií, má postava, na levo stojící, ruku a obličej rozdílných barev pleti. Nebo se mi to jen zdá?

Foto: http://kremlin.ru/events/president/news/52604/photos/45057

Re: Fotoediting na stránce prezidenta?

richie | 31.07.2016

for STUCK
kdyz se juknes na dalsi fotky ,tak ten chlap, co ma jakoby cernej oblicej neni cernoch , takze ta ruka je v poho

je toho více

M.C. | 29.07.2016

Další ze šachových tahů Vladimíra Vladimíroviče
https://cont.ws/post/331010
https://cont.ws/post/330599
Nový vyslanec na Ukrajině má zajímavé CV, ale nejmenuje se Toporov:
https://cont.ws/post/330555

Ta hláška vejde do dějin: Jesli draka neizbežna, nado biť pervij.

Re: je toho více

ТаuRus | 29.07.2016

МОСКВА, 28 июля. /ТАСС/. Сергей Торопов стал временным поверенным в делах России на Украине. Об этом заявили ТАСС в департаменте информации и печати МИД РФ.

Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/politika/3493862

Временным поверенным в делах России на Украине после отставки посла Михаила Зурабова стал Сергей Торопов, сообщили в российском МИД.
http://www.bbc.com/russian/news-36916134

Tak nevím, dva nezávislé zdroje mluví o Toropovi.

Přidat nový příspěvek