Netanjahu v Moskvě

10.03.2017 21:29
TauRus

 

Včera, 9. března, na návštěvu k Putinovi přijel izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Podle oficiálního sdělení, Netanjahu přijel do Kremlu, aby zkoordinoval úsilí v boji proti ISIL a pohovořil o poválečném uspořádání v regionu Blízkého východu.
Premiér Izraelu vyjádřil svoje obavy nad tím, aby radikální islám a sunnitský teror nebyl zaměněn na radikální šíitský teror pod vedením Íránu.
Tolik oficiální zprávy
https://onf.ru/2017/03/09/putin-prinyal-v-kremle-premer-ministra-izrailya-benyamina-netanyahu/

Podle vedlejších zpráv, se dá vyvodit závěr, že Netanjahu se pokoušel zaručit se podporou v operacích proti Hizbally v Sýrii, ovšem neúspěšně. Protože Peskov musel dementovat prohlášení Al-Jaziry o tom, že Rusko projednává s Netanahu společnou operací proti Hizballe. .
http://www.aif.ru/politics/world/peskov_rossiya_ne_obsuzhdaet_s_izrailem_vozmozhnost_operacii_v_sirii

Během návštěvy Putin popřál Netanjahu k nadcházejícímu svátku Purim
https://cs.wikipedia.org/wiki/Purim

a Netanjahu se okamžitě pokusil rozlítostnit Putina událostmi, které v té době prožil židovský lid a převedl rozhovor na Írán, jehož posilování v regionu se mu vůbec nelíbí. Putin ho tvrdě usadil tím, že události, které proběhly před 5 tisíci léty, probírat nebude. „Žijeme v jiném světě, a pojďme se bavit o něm“.
Kromě toho, u příležitosti státní návštěvy, předal Netanjahu pro Národní knihovnu Izrelu vzácnou knihu Josefa Flavie datovanou rokem 1526 „Válka židovská“.
Více o ní se dozvíte zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Prvn%C3%AD_%C5%BEidovsk%C3%A1_v%C3%A1lka

Od Putina to, samozřejmě, znamená trolling nejvyšší úrovně. Židé se mají zamyslet, k jakým důsledkům pro ně samotné vedou jejích pokusy o rozbití cizí státnosti.

Včera také vychází zajímavé prohlášení od „ФСИН“ Ruska. V angličtině ta zkrátka znamená Federal Penitentiary Service, tj. služba která spravuje kolonie, basy atd. Prohlášení se tyká toho, že není možné vyhovět žádosti židovských obcí, aby byly vytvořeny kolonie zvlášť pro občany židovské národnosti. Odmítnutí bylo zdůvodněno tím, že ve světě by to vyvolalo spekulace ohledně utlačování židů v Rusku.
https://life.ru/t/%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%8F/983172/vo_fsin_obiasnili_pochiemu_rieshili_nie_sozdavat_otdielnyie_laghieria_dlia_ievrieiev

O co se jedná?
Před dvěma roky židovské obce se obrátily na „ФСИН“ Ruska s žádosti o vytvoření kolonií, do kterých budou posílat jenom odsouzené židy a které budou spravovat židovské organizace, které se také postarají o nápravu židů.
Chápete ten fígl? Židé se tímto způsobem pokoušeli na ruském území vytvořit svoje enklávy, ve kterých by časem vznikly jejích synagogy, jejích školy a školky, kam by nikdo jiný neměl přístup, vždyť to měly být jen kolonie pro židy. A pokud by vláda měla k jejích činnosti nějaké námitky, hned by do světa mohli vytrubovat cosi o novodobých Gulazích. Jak mazané!
Zajímavé je načasování odpovědí „ФСИН“ zrovna v době přítomnosti Netanjahu v Moskvě, přestože žádost byla zaslána před dvěma roky. Jednoznačně vzkaz – už žádné židovské enklávy (se svoji politikou) v Rusku. Buď se začnete asimilovat anebo směr nacht Izrael do vámi rozbouřeného Blízkého východu.

Ruským segmentem internetu opět proběhla 2 roky stará zpráva o tom, že u zrodu ISIL stál izraelský Mossad, přičemž tuto zprávu otisklo hodně médií:
https://cont.ws/@sage/549990

Podle deníku Der Spiegel, Netanjahu přijel do Moskvy přemluvit Putina, aby omezil v regionu vliv Íránu a organizace Hezbolláh, protože se obává o Golanské výšiny a pronikání Hezbolláh na izraelské území. Velkou nadějí na úspěch mu deník Spiegel nedává.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/wladimir-putin-trifft-benjamin-netanyahu-was-sich-israel-fuer-syrien-wuenscht-a-1137811.html

Po likvidací ISIL a ustanovení míru, ze Sýrie budou muset odejít všechna cizí vojska, kromě ruských, které tam zůstanou na žádost syrské vlády. Jak ale bude vypadat Blízkovýchodní region a jestli stát Izrael zůstane ve svých dosavadních hranicích, ukáže budoucí vývoj. Moc šancí Izraelu nedávám. Zachvácené území bude muset vrátit.

 

Diskusní téma: Netanjahu v Moskvě

ISIS = Israeli security intelligence service

mir | 15.03.2017

ISIS = Israeli security intelligence service :)

Židia už svoju autonómnu oblasť v RF majú

mir | 15.03.2017

cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDidovsk%C3%A1_autonomn%C3%AD_oblast

Dokonca aj takúto "peknú" vlajku si v 1996 odhlasovali:

en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_the_Jewish_Autonomous_Oblast

:hm

PESS | 11.03.2017

Zdravim Vas priatelia,Benji bol teda v Moskve 9.marca...hned na 2 hy den 10.marca do Moskvy ,,dokvitol,, na oficialnu navstevu aj papa Erdogan s celym establišmentom...Nemate nejake konkretnejsie -vystupi- s tejto jeho ,,priatelskej,, navstevy ?

kolonie

M.C. | 11.03.2017

Tam se nemyslí běžné kolonie ve smyslu osídlení ale trestanecké kolonie, to je ruské označení pro nápravně-výchovný ústav.
Nicméně lumpárna z toho trčí na první pohled. Buď, jak je v článku uvedeno, začnou obratem křičet, že židé nemají rovné zacházení a zahraniční propaganda z toho začne dělat novodobé koncentráky a Terezíny (Terezín měl taky židovskou správu) anebo (a klidně i současně) nastaví odsouzeným speciální podmínky, takže jim budou umožněny různé aktivity nad rámec běžného vězeňského režimu.
V každém případě je to porušení zásady rovného zacházení s občany státu a ruskému státu to nemůže nic dobrého přinést.
V souvislosti s návštěvou Netanjahua v Moskvě (za poslední rok už asi pátou) je to zároveň jasný vzkaz - žádné speciální zacházení, budete dodržovat stejné pravidla jako ostatní.
První židovská válka není ani tak o rozvracení cizí státnosti ale právě o specifickém chování židů a neštěstích z toho vzešlých.
Podobně jako Poláci mají sklony přeceňovat sami sebe a z důsledků z toho plynoucích obviňovat všechny okolo.

Re: kolonie

ТаuRus | 11.03.2017

Já vím, že jsou to trestanecké kolonie. Ale život v takových koloniích je volnější, než v basách. V Rusku, je běžné, že i v těchto koloniích se staví jesle a školky, aby děti, narozené odsouzeným ženám nebyly odloučeny od matek. Také je normální, že i pro věřící jsou postaveny nějaké kapličky nebo něco na ten způsob.A jsou i jiné věci, které zpříjemňují trestancům život.
Samozřejmě se to tyká jen kolonií pro vězně s nižšími tresty.
Pak jsou kolonie s přísným režimem a tam takové vymoženosti nejsou..

Proč tam Bendží jezdí aneb

Libuše | 11.03.2017

Jsou dvě věci proč - svědomí a strach o Golany a z ruské odvety za sestřelené letadlo na Sinaji

Diky

Mariet | 10.03.2017

za clanek, TauRusi. Toto je opravdu dulezite sledovat. USA-Izrael, USA- Rusko. Rusko se muze pripravit na poradne vydirani, nejen od Izraele, ale predevsim od Trumpa. Obavam se, ze Rusko bude natlaceno do valky obdobnym zpusobem jako v Syrii a Trump narozdil od Obamy by Izrael v utoku na Iran podporil. Uz ted Iran prohlasuje za zemi podporujici terorismus cislo 1 na svete.

Re: Diky

Cico Ciciak | 11.03.2017

Do akej vojny má byť Rusko natlačené? Do iránsko-izraelskej?
Irán v globálnej politike nepredstavuje len taký ledajaký štát,
z pohľadu GP sa jedná o budúce centrum Islamu a koncentrácie riadenia arabského/moslimského/islamského sveta!

Obama byl neprávem americkym prezidentem

Franta | 10.03.2017

Izrael by mel vrátit okupované území - Golany. Nachází se tam ropa a ta by urcite pomohla obnovit poválecnou Syrii. V egyptské televizi a v alternativních mediích kolují informace pocházejíci od Edwarda Snowdena, ze chalífa Islámského státu, Abu Bakr Al-Baghdadí je agent Mossadu a jeho pravé jméno je Simon Elliot (Elliot Shimon). Jeho rodice byli zidovské národnosti. http://www.usatwentyfour.com/isis-leader-al-baghdadi-jewish-mossad-agent-named-simon-elliot/
Vypadá to, ze Barrack Hussein Obama byl neprávem americkym prezidentem, protoze se nenarodil na území USA, aneb starší bratr Baracka Obamy Malik Obama promluvil a zveřejnil na Twitteru to, co vypadá jako keňský rodný list bývalého prezidenta. http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/10008

Přidat nový příspěvek