Neuvěřitelné: Ministerstvo zahraničí USA pohrozilo útoky teroristů na ruská města

29.09.2016 14:06

 

celý text: sputniknews.com/svet/20160929 /3889399/Ministerstvo-zahranici-USA-Moskva-utoky-extremiste-ruska-mesta.html

 

Mluvčí Ministerstva zahraničí USA John Kirby konkrétně prohlásil, když odpovídal na otázku o možných následcích pokračujícího násilí v Sýrii:

„Následky jsou takové, že občanská válka v Sýrii bude pokračovat, extremisté, extremistické skupiny budou dále využívat vakua (moci) existujícího v Sýrii k rozšiřování svých operací, jejichž součástí budou nepochybně údery zasazované ruským zájmům, možná dokonce útoky na ruská města. A Rusko bude dál posílat domů své vojáky v pytlích a (Rusové) budou dál přicházet o své zdroje, možná dokonce i o svá letadla."
 

Překlad do lidštiny:

"hrozí útoky teroristů" = "zařídíme vám útoky teroristů"

Mezinárodní terorismus je pokračování politiky, za každým aktem mezinárodní terorismu stojí konkrétní tajná služba nějakého státu.

 

Oficiální představitel ruského MZ Marie Zacharovová komentovala prohlášení Kirbyho:

"Připomíná to více rozkaz "trhej!", než prohlášení diplomata."

 

Pentagon oznámil, že začal s přípravou možnosti leteckých útoků USA na syrské vládní síly, v souvislosti s "nečekaným úspěchem syrské armády při postupu v Aleppo":

https://lenta.ru/news/2016/09/29/usa/

Aleppo ovládají teroristé, podporovaní USA, jimi eufemisticky nazývaní "umírněná opozice". Jejich umírněnost se projevuje v tom, že se syrskou armádou bojují za pomocí tanků, těžkých zbraní, minometů, protileteckých a protitankových raket a tak dále.

 

komentář (TauRus):

Faktem je, že v USA je dvojvládí. Druhým faktem je, že se to dvojvládí projevuje všude – ve stranách v kongresu, ale i v armádě. Nevím, jak by to dopadlo, pokud by někdo dal armádě pokyn, aby provedla něco, co by generálové vyhodnotili, jako začátek rusko-americké války.
Vzpomínám si na potopení ponorky Kursk. Putin tehdy přišel k moci a Rusko leželo v troskách. A protože útok na ruskou vojenskou ponorku de facto znamenal vyhlášení války, Američané udělali všechno možné, aby se ta válka nestala. Důvodem byly ruské jaderné zbraně. Šli na takové ústupky, které Putinovi dovolily vytáhnout Rusko z bídy a vybudovat novou armádu. Ty ústupky se tykaly hlavně cen ropy.
Dnes, kdy Rusko má nesrovnatelně lepší armádu, je pravděpodobné, že USA zaútočí? Asi nejde takový předpokládaný útok vysvětlovat jen tím, že někdo z klanů USA ztratili soudnost. Je to možné, že jsou tam šílenci. Ale, existuje ještě pojistka – zdravý rozum generálů Pentagonu, kteří se válce budou bránit a postoj Obamy, který i přesto, že ztratil mocenské páky, zůstal vrchním velitelem a jedině on může vydat takový rozkaz.
Samozřejmě, připouštím, že neocons přes vzdušné síly USA mohou vyvolávat provokace takového rázu, které by nás ke globální válce přiblížily. Ale, na druhé straně, existuje ještě zdravý rozum na straně druhé – Rusko, GP, Čína, které také mají svoje možnosti, jak takovým provokacím čelit.
Hysterie, kterou v poslední době prezentují státní elity USA, svědčí o jejich slabosti, ne síle. Pokud přijde na lámání chleba a začne se opravdu schylovat k válce, od USA odpadnou všichni jejích spojenci, protože doktrína RF je jasná – útok bude veden na všechna centra NATO a jejich základny, jak v USA, tak Evropě a všude jinde ve světě. Kromě toho, budou zasaženy všechny vesmírné družice, které jsou spojeny s vojenským programem NATO.
My nevíme, jakými technologicky vyspělými zbraněmi Rusko disponuje, oni se moc nechlubí. Ale rozvědka NATO ví své.
Válkou s Ruskem dnes může někdo vyhrožovat, aby dosáhl ústupků od globalistů, ale uskutečnit takový scénář? Hodně pochybuji.

 

Diskusní téma: Neuvěřitelné: Ministerstvo zahraničí USA pohrozilo útoky teroristů na ruská města

.

Cico Ciciak | 30.09.2016

Čo znamená skratka "SVK"? Vďaka

Re: .

Hox | 30.09.2016

Asi má být "VKS", vzdušné síly USA. (v Rusku spadají vzdušné síly pod "vzdušně-kosmické síly", VKS)

Re: .

vilon | 04.10.2016

Ale Cicko, ved ty predsa vieš všetko, máš svoj blog, a pýtaš sa na takú hlúposť! Alebo žeby si Hoxa len skúšal?

:yes we can :)

PESS | 29.09.2016

Hox ma pravdu..tiez mi to tak vychadza ,-)

válka

bastardius | 29.09.2016

Tak mě napadá, co by se stalo s volbami v USA, kdyby tyto vstoupily do otevřeného konfliktu s Ruskem? Zajímá mě, jestli by proběhly, nebo mají v záloze jiný scénář. Napadlo mě to v souvislosti s tím, kdyby se zvolení Hillary zdálo nemožné.

Dokedy

JaroX | 29.09.2016

Správy o teroristických aktivitách USA, Izraelu a NATO sme tu za 10-20 rokov mali dosť, rovnako tak aj info o tajných zbraniach Ruska a GP, taktiež info o tom, ako GP zatlačil a USA súhlasili, podpísali... Väčšinou to celé končí tak, že všetci koordinovane útočia na Rusko - poslednú pevnosť ľudstva (napr. nedávno Kerry v súvislosti so Sýriou, holandskí "nezávislí" vyšetrovatelia zostreleného malajzijského lietadla nad Ukruinov...).

Predčasom som nadobudol presvedčenie, že s tým GP to nie je tak, že všetky info platia ako boli povedané, a mnohé očakávania sú prehnané. My konkrétne tu v SR a ČR, by sme namiesto očakávaní voči GP mali jasnejšie vyjadrovať záujem o bratské vzťahy s Ruskom - cez nás osobne, cez naše rodiny, známych, volených zástupcov - politikov atď. Žiadne nádeje, že GP nás zachráni, že sa nad nami po porážke Ruska rozľútostí a nevykynoží nás do posledného. Vnútorná reforma EU, NATO, USA a VB do ľudskej podoby možná nie je. Jediná nádej je pomoc Rusku, aby mohlo Rusko pomôcť nám.

hmm...

popolvár | 29.09.2016

snáď celý svet je naštvaný na USA, niet krajiny vo svete, kde by "amíkov" mali radi... Dopad ich politiky za posledných min. sto rokov, reprezentovaný teraz šialenou hystériou štátnych "elít" USA.
No treba si uvedomiť, že nie všetko a nie všetci sú v USA zlí... Hej, nesú si ťažkú karmu za zničenie pôvodnej fauny a domorodého obyvateľstva a budú to dlho odpracovávať, ale je tam aj veľký potenciál a jednoduchí ľudia si musia na chleba tvrdo zarobiť. My tu s nemou prosbou hľadíme na východ, očakávajúc ak nie pomoc, tak aspoň podporu od Ruska, bo naše "elity" posledných rokov nám riadne zavarili... A čo majú vravieť jednoduchí obyvatelia USA, kto im pomôže? Kam majú svoj zrak upierať. Im mozgy vymývali oveľa dlhšie než nám a nemajú s čím porovnať svoj terajší život. Vždy to boli len odtiene jednej a tej istej farby, jedna strana mince. Škoda so špinavou, smradľavou vodou vylievať aj dieťa z vaničky.
Preto chápem aj Putina, keď ich oslovuje: kolegovia z USA...
Sme na jednej lodi, jednej planéte.
Poriadok si musia doma spraviť sami, a treba im v tom pomôcť, a zároveň aj eliminovať šialenosť štátnych elít v zahraničnej politike...

Re: hmm...

JaroX | 29.09.2016

Veľmi veľa veľmi pekných slov, ale ja osobne dúfam, že Rusi nezaváhajú ani na okamih a veľkého Satana aj s malým Satanom zmažú z povrchu zemského skôr, než oni zaútočia jadrovými zbraňami na Rusko. Riziko úplnej skazy som ochodný podstúpiť, lebo je tu aj šanca, že ak to ruská civilizácia prežije, ľudstvo na Zemi sa bude vyvíjať v súlade s Božím plánom. Ak by zanikla ruská civilizácia, vyhral by Satan, a po následnom reštarte by sme začínali opäť od nuly.

Re: Re: hmm...

dyk | 02.10.2016

S týmto súhlasím aj ja.

Odpověď od GP?

Jura | 29.09.2016

http://zpravy.idnes.cz/zeleznicni-nehoda-new-jersey-diw-/zahranicni.aspx?c=A160929_153800_zahranicni_mlb

Podobné nehody se v USA doposud nestávaly
V Rusku v době perestojky ano.

Re: Odpověď od GP?

Hox | 30.09.2016

vypadá to tak, všude v médiích opakují údaj "Hoboken je 11 km od New Yorku", i když ve skutečnosti je ~1km, způsob jak dostat do textu jedenáctku.

Největší chyba V. Putina v Sýrii

Divák | 29.09.2016

Všichni inteligentní lidé říkají Rusku 3 důležité věci:
1) Nevěřte tomu odpadu s názvem uSSa
2) Nevěřte tomu odpadu s názvem uSSa
3) Nevěřte tomu odpadu s názvem uSSa
A Rusko zase uSSa uvěřilo (asi po 50-té) - a co myslíte?
Neuvěřitelné - uSSa odpad zase Rusko zradil...
Zatím největší Putinova chyba :-(

Re: Největší chyba V. Putina v Sýrii

Hox | 29.09.2016

Žádná chyba, Putin nikomu neuvěřil. Putin hraje na delší perspektivu, ve které se regionální "elity" USA oběsí na vlastním provazu v důsledku vlastních činů.

MZ USA pohrozilo útoky teroristů na ruské města.

jan | 29.09.2016

Jen potvrdily,že všechny atentáty po světě jsou v režii CIA.
Na toto prohlášení mnozí čekaly i když se to neveřejně šuškalo,že to řídí CIA.

pokerový blaf v šachu?

udo | 29.09.2016

Budú sa pokúšať robiť také akcie,
u ktorých ani pre generálov a ani pre Obsamu
nebude jasné, či ide o akt vyhlásenia vojny.
Odtiene šedej.

Sú to úchylovia predsa, šialení hráči,
čo uverili..odchovaní na filmoch holývúdu
Koks a moc

Re: pokerový blaf v šachu?

ТаuRus | 29.09.2016

Otázka, jestli na to mají dost času a manévrovacího prostoru.
Také se může stát, že někdo vypadne z okna, nebo si "sám" pětkrát vystřelí do hlavy.
Anebo se spustí scénář na "barevnou revolucí" v samotných USA a začnou mít úplně jiné starosti. Možnosti je víc, jak elity umravnit. Nejhorší by pro ně byl nějaký z HolýVudu scénářů...

Re: Re: pokerový blaf v šachu?

udo | 29.09.2016

Ako tí naši LGBTI rádioaktivisti..
Rádio Fashington
Ich predchodcovia ešte aj v ´44 o Ríši snili :)

Přidat nový příspěvek