Porošenko, nestěžuj si, že Ázerbájdžán je s Ruskem

14.06.2015 14:39

ТаuRus |

http://haqqin.az/news/46991

Článek je ázerbájdžánského tisku. Krásně demonstruje, jaká citlivá věc je mezinárodní vztahy, obzvlášť, když tyto vztahy chcete vytvářet s Východem.
V článku autor vyčítá Porošenkovi, že nepřijel na včerejší zahájení prvních v historii Ázerbájdžánu Evropských her v Baku.
Autor, kromě toho vzpomíná i na další věci, zdvořilostního charakteru, které Porošenko měl udělat, ale neučinil to. A naopak, kolik toho Ázerbájdžán udělal pro Ukrajinu.
Do protikladu mu staví Putina, který nikdy nezanedbal věci, absence kterých, by mohla urazit ázerbájdžánský národ.
Domnívám se, že přes Porošenka autor vzkazuje i celé EU, představitelé které také nebyli na zahájení her, proč politika Ázerbájdžánu, se od této chvíle bude více přiklánět na stranu Ruska.
V závěru článku je odstavec:
"Z vykresleného obrazu je vidět, kdo a jak chápe, co je to přátelství, kdo je připraven tancovat toto tango ve dvou, a kdo zůstává stranou a tančí hopak (ukr.tanec) na radost těm, koho si přeje vidět svým přítelem, a nechápe, že je to nereálné přání. Tito pánové se nedívají na nikoho, jako na sobě rovného. Oni potřebují všude chaos, který už se dávno naučili řídit".
Autor mluví za celý Ázerbájdžán, ne jen za sebe. Autorovi jsou známý věci, které může znát jen ázerbájdžánská vláda. Proto se domnívám, že vyjadřuje názor politické špičky Ázerbájdžánu.

P.S. EU, mimo jiné, počítala s diverzifikací plynu z Ázerbájdžánu.
Tím, že vládní představitelé EU bojkotovali zahájení Evropských her v Baku, poskytli Ázerbájdžánu záminku k tomu, aby otázky diverzifikace řešil společně s Ruskem a Tureckem. Tj. dali najevo, že nebude separátních smluv s EU.

 

Diskusní téma: Porošenko, nestěžuj si, že Ázerbájdžán je s Ruskem

Azerbajddžán

Anděla | 14.06.2015

Azerbajdžán jde s Ruskem a v Praze byla organizací Člověk v tísni minulý pátek zorganizována demonstrace na Náměstí Míru proti porušování lidských práv v této zemi....takže ať jsou Adzerbajdžánci raději bdělí....

Azerbajddžán

Kolik ti platí, co řekneš dětem cos dělal? Nejsi žena. | 15.06.2015


Dnes už každí kto čte ví, že táto organizace vedená havlovým člověkem je rovnakého charakteru ako spomenutej a západní organizace ako mnoho jiných "pro podporu lidi" jsou jen krycí pro aktivitu FBI,CIA...
Zhodne s červeným křížem, který i na Ukrajine poskytuje koordináty pro dělostřelce a potom řeší "oběti" hurá naivní pomáhejte! Rovnako jako církev, která humanitnou pomoc zneužíva výhradně na šíření svého stádečka - ne všem rovně!
A Jehovisté totálně jenom svím! Hlavnej systém vytvoří chudobu a vojny a potom to řeší!
Teda takéto demonstrace jsou vždy vyhradně na politickou objednávku. Nikdy neútočí na své chlebodárce USA a sionisty, kterí se brodí krví. (potřeba rozlišovat od drobních židu zase určených k potravě) Čtenáři webu tohle znaj je to jistě jen pro nový a eliminaci platěnejch. Vidíš Rotchilde ty si musíš platit "tvou pravdu" a my to děláme zdarma! Když nás bude mnoho nedokážeš ani tlačit papírky!

Re: Azerbajddžán

pavelka70 | 17.06.2015

člověče, hele, piš slovensky, a nesnaž se tu češtinu pančovat! Mimochodem, to, co říkáš o Rotschildovi, jsi vedle,žádné papírky už tlačit nebude, jelikož Britové už ohlásili bezhotovostní společnost. Co myslíš, kdo jim to nařídil?

Přidat nový příspěvek