Putin jako fenomén Západu

22.09.2016 19:34
Lin


Možná si vzpomenete, že Zaznobin v jednom ze svých vystoupení „prorokoval“, že Rusko a Putin velmi výrazně ovlivní volby amerického prezidenta. Nyní je to již dost zřejmé, málokdo by pochyboval. Nejde však o ovlivňování v duchu nějaké fyzické „akce“, že by Putin nějak fandil tomu či onomu kandidátovi či jako Obama svými řečmi přímo ovlivňoval mínění lidí. Jde o „fenomén Putina“, nad kterým v dnešní době kroutí hlavami v médiích „západu“.
Putin má nejen vysokou podporu a sympatie doma či na „východě“, ale – ó hrůzo – i na „západě. A tyto sympatie stoupají, přes veškerou snahu ho pošpinit či zesměšnit.

V Americe si sami protlačovatelé Clintonové postavili volební kampaň na obviňování Trumpa z „putinismu“, vidí „ruce Putina“ snad úplně všude, Trumpa viní dokonce i z toho, že z Republikánů dělá fanklub Putina. Neumějí si totiž vysvětlit, že pouze 27% Republikánů vidí Putina negativně, přitom ještě před dvěma lety to bylo celých 66%. A mezi lidmi, kteří chtějí Trumpa volit, je procento příznivců Putina ještě vyšší, než v republikánské straně.

V Anglii nedávno „politicky šokovala“ nástupkyně Farageho Diana James, když prohlásila, že Putin je jejím politickým hrdinou. The Spectator o tom napsal, že nejen nepopřela před televizními diváky, že má Putina za svého hrdinu, ale navíc řekla, že ani Clintonová a ani Trump jejími hrdiny nejsou.

V Itálii komentovali volby do ruské Dumy tím, že Putin je sice skvělým populistou, ale jen populismem nelze vysvětlit, jak se Putinovi podařilo být tak velmi úspěšným a přitažlivým i za hranicemi Ruska. Mají popularitu Putina v zahraničí za větší, než je popularita samotného Ruska.

A jak tento fenomén v analýzách objasňuje „západ“? Jednoduše. V době globalizace v něm lidé vidí politika, hájícího zájmy vlastního národa a státu. A to úplně stačí jak obyčejným občanům, tak nesystémovým, antisystémovým či opozičním politikům. Ti systémoví, kteří zrovna jsou u moci, si nemůžou dovolit říkat, co si myslí, protože atlantická matrice „nepustí“. Jakmile ale odejdou ze systému, stávají se z nich „proputinovci“.
Samozřejmě – jsou na světě politici i v jiných zemích, kteří dělají to, co Putin (= hájí zájmy lidí a země) – např. Írán, Maďarsko, Čína. Ale pouze Putin hodil rukavici atlantistům a dokázal světu, že Rusko je nejen velmocí, se kterou se musí počítat (ač si „západ“ myslel, že toto je už ruskou minulostí), ale je také zemí, která jde vlastní cestou.

 

Diskusní téma: Putin jako fenomén Západu

politik pracujúci pre Národ

qaa | 24.09.2016

Tvoj posledny odsek
-Samozřejmě – jsou na světě politici i v jiných zemích, kteří dělají to, co Putin (= hájí zájmy lidí a země) – např. Írán, Maďarsko, Čína. Ale pouze Putin hodil rukavici atlantistům a dokázal světu, že Rusko je nejen velmocí, se kterou se musí počítat (ač si „západ“ myslel, že toto je už ruskou minulostí), ale je také zemí, která jde vlastní cestou.

nie je uplne presný.
Tvrdím,že u nás to skušal už dávno p.Mečiar .
Čo myslíš prečo ho médiá a politici ,,ukričali,, ?

Chcel rozdat majetky Slovákom a von nechcel pustiť nič./že privatizácia v tom obrovskom rozsahu bola chybou,a na ľudi tiež nemal až tak sťastnú ruku je fakt ,ktorý teraz uz vidi skoro každý.no na druhej strane nik! v tej dobe po rozpade nemal také peniaze,aby si kúpil akcie podnikov určenych na predaj, a kedže rozhodnutie ,,rozdat,, ich do rúk Slovakom padlo ,skusil to ./
V podstate poľovačka nanho bola takym prvym ,,majdaníkom,ci farebnou revolúciou,ku ktorej sa ulakomili pod vedením cudzích poradcov vtedy hlavne pravičiari ,a svojou politikou nenávisti ,a podporovaní ,,západom,, /vtedy sme Vsetci mysleli naivne,že ,,demokratickým,,-ha ha/ ho znemožnili ,a mohli tak voľne zacať s bezbrehým rozpredajom majetku do zahraničia

mimochodom , i dnes v tej politike pokračujú.
nanešťastie Národ sa im podarilo rozhádať cca na dve polovice , a az pred nedavnom ľudia začali vidieť ako to s našou,,demokratickou,, pravicou je ,a spočitali im to vo voľbách.

Re: politik pracujúci pre Národ

Spektator Čumilovič Puk | 24.09.2016

No já bych Mečiara a Klause navrhl na Nobelovku, že mírově rozdělili ČSFR... Sice jsem z toho dělení rozpačitý i dnes..., ale když jsem pak viděl téct krev v Jugoslávii či mnohých zemích bývalého SSSR včetně dnešní Ukrajiny... A navíc se samostatným Slovákům v rámci možností i celkem daří, což jim jen přeji.

Putin fenomén západu

Momo | 23.09.2016

Keby ho mohli mať trebárs ako kandidáta v prezidentských volbách v USA tak ho jednoznačne zvolia . Západ však zákonite nemôže vyprodukovať takéhoto človeka s takým strojom psychiky bo systém to nedovoľuje . Tým si škodia sami sebe .

Putin

pedros | 22.09.2016

dáva naději a všem!Dá se něco takového bez uzardění tvrdit o některém západním"politikovi"?A to jěště nedávno "západ"šířil klevety,že Putin má kdesi pod matrací možná až 200 miliard dolarů,že je tajným ropným šejkem...bože,jak přízemní a ubozí jsou ti "naši"manipulátoři-podle sebe soudím tebe,nějaká morálka,etika,nedejbože slušnost,skromnost a dobré mravy-nemají šajn CO TO vůbec je!

Re: Putin

never | 22.09.2016

Zubuď sa, never propagande.
Reálna podpora Putina doma je 19%

Re: Re: Putin

Vladimír | 22.09.2016

To teda ver.....

Re: Re: Putin

Vladimír | 22.09.2016

Zřejmě si nějaký malý zloděj,co netouží po nějaké změně a po tom,aby se tě někdo ptal,jak jsi přišel k majetku,že?!!!!!

Re: Re: Putin

zleoš | 22.09.2016

19% ? Nepřehodily se ti číslice? Podle oficiálních průzkumů Putinovi důvěřuje 90% Rusů. Při mém osobním průzkumu na vzorku ca. 20ti Rusů (kolegové + turisti) s ním souhlasili všichni bez vyjímky.

Re: Re: Putin

Peter Kučera | 23.09.2016

Si očividný mentálny úbožiak.

Re: Re: Putin

Lin | 23.09.2016

Propaganda? Já si to z prstu nevycucala - ten článek je souhrnem toho, co se nyní píše "na západě" - takže ta čísla jsou ze západních médií.
A pokud by měl Putin doma podporu 19%, pak by si nemohl dovolit to, co dělá.
http://www.vz.ru/politics/2016/9/21/833663.html

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek