Rusko a Ukrajina v Haagu

08.03.2017 22:08

Lin

 

Od 6. do 9.3. má mezinárodní soud v Haagu „na stole“ žalobu Ukrajiny na Rusko. Ukrajina si stěžovala, že Rusko se „vměšuje“, porušuje mezinárodní právo a dlouhodobě „terorizuje ukrajinský národ“ a krom toho – ničí jeho kulturu.
Ukrajinu zastupují právníci Covington & Burling LLP – Rusko má vlastní skupinu právníků.
První den vznášela ukrajinská strana obvinění. Největší část byla věnovaná Donbasu, kde bojuje jakoby ruská technika, kde Kreml financuje „separatisty“ a kde „ruský BUK“ sestřelil Boeing. Jako důkazy předložili pofiderní nahrávky ze sítí a z médií – přesně ty, které v dané době zveřejňovala „západní“ média. Pak přišli na řadu jakoby utiskovaní a vyhánění krymští Tataři s Medžlisem.
Ruská strana vystupovala včera, její argumenty se dají shrnout pod „právní chaos, úmyslné slepování různých situací, které pod pravomoc soudu nespadají, žádné důkazy, žádná fakta“.

- Hlavní zdroj zbraní, které povstalci používají, to jsou zásoby ze sovětských časů, které zůstaly na ukrajinském území. Část těchto zásob byla ukrajinskou stranou „odstavena“ v donbaských šachtách a větší část zanechala povstalcům prchající ukrajinská armáda. -
- Nutno připomenout, že v průběhu léta r. 2014 disponoval 156.ukrajinský protiletadlový raketový pluk celkem 17 BUKy, analogickými tomu, který dle vyšetřovací komise sestřelil Boeing. A tento pluk se nacházel v zóně konfliktu. Ukrajina jako důkaz předkládá pouze tvrzení, že BUK byl přepraven z Ruska – a žádný důkaz, že by byl použit – a za účelem sestřelení civilního letadla. Přitom sama Ukrajina nepředložila přehled rozkazů pro své BUKy z dané doby, tj. proč a za jakým účelem tam byly rozmístěné a zda byly použité. –

Rusko předložilo soudu svůj dokument o 600 stranách, ve kterém nechybí fotografie, satelitní snímky, videa, výpovědi mj. o:
- použití zakázaných fosforných bomb
- o odstřelování civilních cílů (školy, školky, nemocnice…)
- o vyhrožování ze strany Poroše

Soudu bude trvat měsíce, než se něčeho dobere. Ale i pak je jeho rozhodnutí pouze „informativní“, nezavazuje žádnou ze stran.
https://russian.rt.com/ussr/article/365905-ukraina-isk-gaaga-rossiya

 

Diskusní téma: Rusko a Ukrajina v Haagu

"súd v Haagu"

renáta | 09.03.2017

Samotný súd v Haagu je čokoľvek len nie seriózna inštitúcia. Pre mňa je to trápna a nedôveryhodná"akcia pod cudzou vlajkou",popraviskom pre odvážnych a nepoddajných a ľudí s ideálom Nikdy neodsúdia žiadneho zločinca,lebo sami nimi sú

Nové záměry

Přemek | 09.03.2017

Ti bystřejší na Západě již koketují s myšlenkou ponechat Ukrajinu jako neutrální, tedy rozhodně ne v pásmu NATO, což by prý mělo RF ukolébat. Ti nejbystřejší pak zahrnují do "buffer zone" i celou středovýchodní Evropu (bývalé R-U mocnářství). V Haagu se poprvé bude muset pracovat s dokumentací, která je plně ověřitelná a dává ucelený reálný obraz dění na Ukrajině a v DLR/LLR. To je samo o sobě informační průnik tam, kde se takové dokumenty nikdy neobjevily a když ano (Miloševič), tak tehdy ještě plně pod kontrolu řídícího centra k jejich plnému potlačení. Já mám k dispozici plné znění Miloševičovy obhajoby, na jejímž základě musel být zlikvidován. Tehdy to ještě jeho vrahům prošlo...

Re: Nové záměry

los/sol | 09.03.2017

Osobně se setkávám se zaměstnanci docházející do umělého zaměstnávání v oslí správě a vím o čem mluvím. Pochybuji, že zaměstnanec docházející do oslí správy s názvem "Soud Haag", bude chtít hledět do mnohasetstránkvé analýzy, když vedle nevidí korupční obálku se zelenými papírky. Navíc vyspělé západní myšlení se v 99% přípaadů omezuje pouze na humánní vědění a nikoli na přírodní.
Z tohoto důvodu fyzikální vzorce, dynamika a jiné výpočty, budou brány u tohoto Soudu v Haagu, jako urážka tohoto soudu. Ruský přístup je ryze přírodně-vědecký, kdežto západní vědění a tedy jeho Soud v Haagu je ryze humánní. Nikam to nepovede. Výsledek je roven NULE již dnes.

Re: Re: Nové záměry

treerat | 09.03.2017

Nevím, jak pracuje konkrétně soud v Haagu, ale teoreticky by měl postupovat podobně jako třeba soudy u nás. Pokud něčemu soudci sami nerozumí, nechají si od odborníků udělat znalecký posudek, který jim řekne: Jsou tam takovéhle věci, a v souvislosti s tímhle to vypovídá toto. Ale netuším. Třeba na to opravdu jen koukne soudce, řekne si, že je to moc složité, a odloží to stranou.

Re: Re: Re: Nové záměry

los/sol | 09.03.2017

Jak mi řekl kamarád, mnoho soudců humánního vědění prohlásilo, že cituji: "Znaleckým posudkům nerozumí" :))

Veselé interview s Arsenijom

guser | 09.03.2017

Žeby BBC ešte nezabudla ako sa robí novinárčina?

https://www.youtube.com/watch?v=PmpHqdc_454

Luza v USA a v Kyjeve naťahuje čas

svantovít | 09.03.2017

a pokúša sa na starú obzobanú návnadu chytiť nové ryby.Strhnúť pozornosť obohratou platňou,ktorá spieva falošne a iba si bezmocne kopnúť do Donbasu a Ruska,Mac Cain,Graham a spol.majú hlavy v smútku,už-už sa vytešovali,že budú tento konflikt naťahovať donekonečna keď sa ocitli pred situáciou,že bez pomoci tretích strán "projekt" Ukrajina ako nepriateľa Ruska natrvalo stratia.Čo v takej zamotanej situácii robiť dokumentuje situácia,kedy pákami tlačia na EU a jej predstaviteľov,aby financovala a podporovala tento zločinný režim a americkú okupáciu a ovládanie Ukrajinských "svidomých",ktorí majú mozočky ako lieskový orech a za všetko zlé v ich lieskovom mozočku môžu "Moskali".Žaloba Ukrajinskej strany,ovládanej USA je smiešna,veď kompetencie a právomoci súdu v Haagu nemajú žiadnu moc,rozhodnutie súdu nech bude akékoľvek je len skúšobnou bublinou neokonzervatívcov v USA,ktorú si pre istotu poistili-nemá žiaden dosah a ako vraví aj článok,má iba "informatívny charakter".

Re: Luza v USA a v Kyjeve naťahuje čas

vilon | 09.03.2017

Západný "poradca" v snahe oživiť zamrznutú situáciu pošepol Ukrajincovi: "Hej svidomij, počuj, podaj sťažnosť v Haagu, mi ti pomôžeme vyhrať,ved my sme Západ, sme všetko,môžeme veľa."
A keby to nepomohlo, tak sa vymyslí iná fraška.Len aby to tam vrelo.
Záver? - Ked dôjú inšpirácie, nastupuje panika!

Přidat nový příspěvek