Start všeruského konkurzu řídících kádrů „Lídři Ruska“

12.10.2017 11:29
TauRus

 

První náměstek administrace prezidenta RF S. Kirienko vyhlásil start všeruského konkurzu řídících kádrů „Lídři Ruska“, který se dle jeho slov má stát „otevřeným oknem pro řídící kádry zítřku“. Cílem projektu, který se bude realizovat na trvalém základu, je vyjevení, rozvoj a podpora nejperspektivnějších řídících kádrů z celé země, které mají vysokou úroveň rozvoje řídících kompetencí.

Start konkurzu je výsledkem přímého nařízení prezidenta RF a konzistentní politiky zaměřenou na rozvoj a podporu nejperspektivnějších a nejtalentovanějších občanů státu. Přihlášku do konkurzu může poslat jakýkoli občan Ruska.

Hlavním úkolem konkurzu je podpora lidí podle jejích profesních a řídících kvalit a ne proto, že je něčí příbuzný, má hodně peněz nebo je představitelem nějakého klanu.

Konkurz se netyká jen řídících kádrů ze státní služby, ale i představitelů soukromého podnikání, státních podniků a sociální sféry.
http://zakonvremeni.ru/news/13-3-/32978-kirienko-obyavil-o-starte-vserossijskogo-konkursa-upravlenczev-qlidery-rossiiq.html

 

Jinými slovy, iniciátorům jde o to obejít klanově-korporátní struktury a "kamarádšoft" a spustit funkční sociální výtahy, hledání schopných lidí bez ohledu na jejich status ve společnosti.

 

Diskusní téma: Start všeruského konkurzu řídících kádrů „Lídři Ruska“

Putin začal už za svého prvního volebního období..

RichardCZ | 12.10.2017

Vzpomínám si na reportáž Martina Jazairiho, někdy kolem roku 2001, kdy z chlapeckého děcáku udělali kadetní školu MVD (Ministerstvo vnitra) - takové víceleté gymnázium.. Kluci na kolenou prosili, aby je v tom děcáku nechali, tak aby i oni mohli vystudovat na policisty. Martin Jazairi ukazoval 12-ti leté hrdé kluky v uniformě, s nablýskanými botami, jak se pohrdlivě vyjadč´řují o svých vrstevnících, co kouří, pijí, fetují, kradou, vymetají diskotéky a obtěžují děvčata..
V.V.Putin navázal na osvědčené tradice kádrové politiky úspěšných carů, kteří se opírali o uniformované občany, kteří dostali dobré vzdělání..

Re: Putin začal už za svého prvního volebního období..

dušan | 12.10.2017

Samozrejme disciplína je dôležitá, ale a teraz citujem len niektoré pasáže ktoré som narýchlo našiel v románe od Jefremova Hodine býka.:

"Tormanťanům se všeobecně zamlouvala veselá vážnost Pozemšťanů, kteří si nikdy nezahrávali s velkými city, nikomu se nevysmívali a nesnažili se pobavit na účet druhého..."

alebo

"Tael se už naučil rozeznávat náladu svých domněle nevzrušivých pozemských přátel. Když hleděl na klidné, do dálky upřené tváře, rozhodl....."


Myslím že v budúcnosti budeme na tom podobne ako to videl Jefremov (pravdepodobne si bral ako príklad indianov Hopi ale bude to skôr odozva slovanského egregora). A vôbec by mi to nevadilo. Takže to pohŕdanie ktoré vyjadrujú Kluci nebude až také zdravé. A možno to ani nebolo pohŕdanie.

Re: Re: Putin začal už za svého prvního volebního období..

Přemek | 12.10.2017

Dvanáctileté děti ještě nedisponují potravou pro kritické myšlení, musí si vystačit s (mravními) pravidly a ty pak konfrontovat s okolím. Na základě pravidel, které jsou ctěny, je přirozené reflektovat ty, kteří je nectí.

Přidat nový příspěvek