Střípky dne 22.10.2016

22.10.2016 22:14

 

Efekt opičej pracky?
Poslanec Jurij Šuchevyč, syn vodcu Ukrajinskej povstaleckej armády (neslávna UPA) Romana Josypovyča Šuchevyča, je toho názoru, že podľa vyhlásenia prijatého ukrajinským parlamentom o výsledku druhej svetovej vojny, Poľsko môže vyhlásiť nároky na západnú oblasť Ukrajiny – Galičinu. Nám hodili toto vyhlásenie Poliaci, a my sme ho boli ochotní podpísať. Smiech, klauni! Viete, za čo ste hlasovali? Pretože sme na spôsob paktu Molotova – Ribbentropa stratili nezávislosť. Zdôraznil, že na základe prijatého dokumentu Poľsko „vidí naše západné územia ako svoje poľské zeme.
http://rusvesna.su/news/1477064163
Vo štvrtok na Ukrajine prijali deklaráciu o zodpovednosti ZSSR na vznik 2. svetovej vojny – Deklarácia o pamäti a solidarite parlamentov Ukrajiny, Poľska a Litvy o udalostiach 2. svetovej vojny – ktorou chcú prepísať históriu.
http://rusvesna.su/news/1476964432
Aj poslanci poľského sejmu hlasovali na svojom zasadnutí vo štvrtok pre Deklaráciu pamäte a solidarity Sejmu Poľskej republiky a Najvyššej rady Ukrajiny.
https://cz.sputniknews.com/svet/201610213997123-Polsky-sejm-deklarace-vina-SSSR-rozpoutani-Druha-svetova-valka/

 

Vrchol americké demokracie – ruským diplomatům pohrozili trestním stíháním!

Vlády řady států USA upozornily ruské diplomaty na možnost trestního stíhání v případě, že se objeví během voleb 8.listopadu ve volebních okrscích. Prohlásila o tom tisková služba velvyslanectví Ruska ve Washingtonu.

S podobným ultimatem vystoupily vlády Texasu, Luisiany a Oklahomy, které odmítly ruským diplomatům právo být přítomnými ve volebních okrscích během voleb prezidenta USA. A představitel Státního departmentu doporučil ruským představitelům, aby “ se pokusili dostat k volbám s misí OSCE“.
Přitom, v souladu s Vídenskou konvencí o diplomatických vztazích z roku 1961, „funkce diplomatických misí, mimo jiné, zahrnuje zjišťování všemi zákonnými prostředky podmínky a vývoj v přijímajícím státě“. Mimochodem, američtí diplomaté velmi aktivně provozují podobnou praxí na celém území Ruska. To jsou normální funkce velvyslanectví.
https://aftershock.news/?q=node/447988
Čeho se bojí vlády amerických států v souvislostmi s volby prezidenta?

 

Ruské ministerstvo obrany obvinilo americkú koalíciu vo vojnových zločinov
Útoky americkej koalície na civilistov na Strednom Východe majú všetky znaky vojnových zločinov – uviedol hovorca Ministerstva obrany Ruska Igor Konašenkov. „Opakovane sme poukázali na to, že podobné smrtonosné údery na civilných obciach , ktoré majú všetky charakteristické znaky vojnových zločinov, sa stali pre letectvo medzinárodnej koalície takmer dennou rutinou“ – povedal.
Hovorca ministerstva obrany dodal, že koalícia robí nálety príliš často na svadby, smútočné sprievody, nemocnice a humanitárne konvoje.
http://rusvesna.su/news/1477152040

 

Diskusní téma: Střípky dne 22.10.2016

A co tato zprava

Peeter | 23.10.2016

Polsko zveřejnilo video „tajné“ schůzky Putina a Tuska v den pádu Tu-154

volby

formis | 22.10.2016

no jo, nechtějí aby jim někdo koukal pod prsty, jak budou falšovat volby

Přidat nový příspěvek