Střípky dne 7.1.2017

07.01.2017 14:40

 

Personální zemětřesení na US State department, všichni úřadující diplomati dostali od Trumpa padáka, Schapiro si hledá byt v Praze. Na kterém českém ministerstvu skončí tento nezničitelný darebák jako dobře placený poradce ? U Hermanna ?

https://www.novinky.cz/zahranicni/425707-schapiro-skonci-do-dvou-tydnu-s-nim-i-dalsi-uz-si-hleda-bydleni.html

 

Bývalá americká ministerka zahraničia Hillary Clintonová, ktorá prehrala v nedávnych prezidentských voľbách v USA, nestráca nádej dostať sa späť k moci. V súkromnom rozhovore nevylúčila možnosť zúčastniť sa volieb starostu New Yorku. O nových ambicióznych plánoch Clintonovej informuje New York Daily s odvolaním sa na svoje zdroje v demokratickej strane. Uvádza sa, že mnoho priaznivcov nalieha na Clintonovú, aby sa vrátila do politiky, a útočia na súčasného starostu New Yorku Billa de Blasio.
Podľa informácií vydania sa vzťahy medzi Clintonovou a Billom de Blasio prudko zhoršili po tom, čo ju odmietol podporovať ako kandidáta na amerického prezidenta.
Voľba starostu New Yorku bude konať 07.11.2017.
http://rusvesna.su/news/1483771652

 

Administrácia novozvoleného prezidenta Donalda Trumpa v prvých dňoch práce bude podnikať „agresívne kroky“ v boji proti počítačovým útokom, povedal v piatok zvolený viceprezident Michael Pence.
https://ria.ru/world/20170107/1485221487.html
Zvolený prezident USA Donald Trump je překvapen tím, že informace z tajného referátu tajných služeb o kyberútocích v době voleb se stala přístupnou masmédiím, a diví se, jako bylo možné připravit referát bez prozkoumání serverů Demokratické strany, do nichž se údajně nabourali hackeři z RF. Napsal to ve svém mikroblogu na Twitteru.
https://cz.sputniknews.com/svet/201701064469232-Trump-prekvapeni-unik-detaile-referat-tajne-sluzby/

 

Speciální služby USA nemají jasný plán činnosti pro případ hackerských útoků, přiznal ředitel Agentury národní bezpečnosti země a vedoucí představitel kybernetického vedení admirál Michael Rogers. „Nemyslím si, že někdo z lidí v naší rozvědce ví, co dělat, jestliže dojde k (kybernetickému) útoku, kromě toho, že o něm bude prostě informovat… Ptal jsem se znovu a znovu: „Co budete dělat v případě útoku? Ale odpověď žádná“, řekl McCain na zasedání v Senátu.
https://cz.sputniknews.com/svet/201701064470448-vedouci-kyberneticke-vedeni-USA/

 

Šéf Pentagonu Ashton Carter tvrdí, že Rusko robí všetko pre to, aby „bránilo americkým aktivitám“ po celom svete.
„Myslím, že je to stále viac a viac zrejmé, pod vedením Putina“ – povedal americký minister obrany v rozhovore zverejnenom v piatok v elektronickej verzii denníka The Wall Street Journal. Podľa jeho názoru to vyzerá ako koncept vlastnej koncepcie. „Jedným zo spôsobov, ktorými určuje úspech svojej politiky, nie je v dosiahnutí skutočných výsledkov, ale vytvorenie určitej miery diskomfortu pre zvyšok sveta a predviesť to svojmu národu ako súčasť svojej politiky. Toto sťažuje stavanie mostov s ruskými lídrami.“ – povedal Carter, ktorý opúšťa Pentagon po 20. januára tohto roku.
http://rusvesna.su/news/1483720750

 

Fico v rozhovore pre TASR: „Bruselskí intelektuálni môžu chcieť pestovať maliny na Mesiaci, ale Smer-SD sa bude venovať reálnym problémom“

http://tv.teraz.sk/politika-tu-a-teraz/170101-001-001_polit_tat_20170104mp4-ficox57cwmc/10141/

 

Stíhací bombardér piatej generácie F-35 sa stal jedným z najväčších neúspechov v histórii amerického leteckého priemyslu. Novozvolený prezident čo najskôr ukončí „neperspektívny“ program, ktorý stál daňových poplatníkov 1,5 bilióna dolárov, domnieva sa v The National Review inžinier Mike Fredenburg.
Odborníci sa domnievajú, že na F-35 už nie je možné čokoľvek opraviť. Podľa autora vážne technické chyby boli urobené už vo fáze projektovania lietadla a tieto „nedostatky“ nie je možné upraviť. Predovšetkým autor poukazuje na iracionálny prístup inžinierov spoločnosti „Lockheed Martin“ k problému zníženia hmotnosti lietadla. Podľa Fredenburga vývojári sa snažili znížiť váhu F-35 na úkor demontáže nevyhnutnej výzbroje a zjednodušenia systémov zabezpečenia bezpečnosti letu. Ako výsledok – sľubná stíhačka sa musí vyhnúť kolízii s nepriateľom a vykonávať bojové misie sprevádzaná inými lietadlami.
Okrem toho, konštrukčné prvky F-35 vyrobené zo špeciálnej hliníkovej zliatiny jednoducho nemôžu vydržať vysoké preťaženie.
Vážnym problémom podľa pozorovateľa je tiež nestabilná prevádzka hnacieho systému a konštantné problémy v chladiacom systéme.
http://rusvesna.su/news/1483723002

 

Diskusní téma: Střípky dne 7.1.2017

Lhaní a matení

Zdeněk | 07.01.2017

Nyní,když je odhalena další lež ohledně ovlivňování amerických voleb Ruskem,nastupuje do souboje pravdy a lži těžká váha-víceprezident Bidden. Ještě nedávno-před svou smrtí šířil podobné lži smíchané s fakty Dr.Peter Beter. Podle Betera měli mít Rusové před více jak 30 lety tak zvané kosmosféry a další vysoce účinné zbraně. Strašení Ruskem je stále nástrojem propagandy.

Re: Lhaní a matení

Franta | 07.01.2017

Radši bych byl, aby to s těma kosmosférama (rusky nazývaný pěrechvatčik) byla pravda.

Re: Lhaní a matení

Irena | 07.01.2017

Ale ruské kosmosféry prý nyní někdy v listopadu 16 poškodily stroje reptíků, které mířily z naší sluneční soustavy... Představuji si to jako nějaké kulaté létající talíře. A věřím, že jsou užívány k ochraně lidstva...

nusina

Nasta | 07.01.2017

Obvinovanie RF zo vsetkeho je paranoidne,aburdne,pomaly sa dozvieme ,ze Rusko moze zato,ze odchadzajuci blazon je cierny,mozu aj zato,ze ma velke lopuchy-usi,infantilny,chory mozog....ze Tichy ocean ma priliv a odliv.

Re: nusina

Hox | 08.01.2017

https://goo.gl/Kw2tBm

Přidat nový příspěvek