USA vstoupily do obchodní války nejen s Čínou, ale i s EU

05.10.2019 06:16
TauRus 

 

Jinak se totiž nedá nazvat rozhodnutí zvýšit obchodní cla na letadla – 10% a některou zemědělskou produkci – 25%.
Konkrétní seznam produkce, které se bude tykat zvýšení cel, bude znám kolem 18.10., ale zatím se mluví o sýrech a vínu.
https://www.kp.ru/online/news/3626693/

Ministři zemí EU už slibují kolektivní „odpověď“ na toto opatření USA. Ale nakolik bude ta odpověď „zubatá“ je ve hvězdách. Každopádně, ministr zemědělství Francie už se nechal slyšet, že by se EU mělo s USA dohodnout.

P.S. Zřejmě Trump bude muset s těmi cly přitvrzovat do té doby, než v EU pochopí, že dohodnout se mají spíše s Putinem. Vůči Rusku dosud trvají evropské sankce.

Podle všeho, EU bude muset zatlačit na Ukrajinu, aby s plněním Minských dohod už neotálela. Takže to vidím na rychlé řešení „ukrajinské otázky“ a ukončení války na Donbasku.
Včera Zelenský musel vystoupit v televizí s proslovem k národu. Důvodem byly četné akce nacionalistů proti přijetí „formuli Stienmeiera“, která je návodem na ukončení války a provedení demokratických voleb na Donbasku. Zelenský byl nucen vysvětlovat obyvatelstvu, že se nejedná o „zradu“, ale naopak o záchranu Ukrajiny. Na chudáka je vyvíjen docela silný tlak. Nejdříve ho Trump poslal k Putinovi, pak Macron s Merkelovou… Zacharova s Lavrovem (na tiskovkách) ho naváděli, jak by měl postupovat, nu a Putin mu popřál hodně osobní odvahy. Že ji bude potřebovat v tváří v tvář svým banderovcům, o tom nepochybuji.

 

Informační báze KSB

Před bědami se nesehni, na Boha se spolehni.

Historie není věda, historie je v davově-"elitárních" společnostech nástroj řízení.

Nikdy nevíte, před jakými neštěstími Vás zachránila obyčejná smůla.

Návštěvnost

Flag Counter