V USA sa stalo módnym hovoriť s ruským prízvukom a chlapci sa na dvoroch „hrajú na Putina“

03.06.2017 17:27
Atevi
 

Poradca p. prezidenta Putina Anton Kobjakov – výkonný tajomník PMEF – uviedol, že na Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum (PMEF) prišlo z USA viac ako 560 ľudí – 140 firiem.
Pre Gazetu.Ru uviedol, že americkí podnikatelia, ktorí na fórum pricestovali, tvrdia, že v USA sa stalo módnym hovoriť s ruským prízvukom a chlapci sa na dvoroch „hrajú na Putina“.

http://rusvesna.su/news/1496493361

 

Diskusní téma: V USA sa stalo módnym hovoriť s ruským prízvukom a chlapci sa na dvoroch „hrajú na Putina“

Úsměvné prohlášení?

DoubleM | 06.06.2017

No, pokud mohu, ve zprávě čtu: „že americký podnikatelé, kteří na fórum přicestovali, tvrdí, že v USA se stalo módním, hovořit s ruským přízvukem…“. To je jedna věta a teprve druhá věta se zabývá chlapci, hrajícími si na dvorku na Putina.
IMHO, podnikatelé tvrdí, že je módní hovořit s ruským přízvukem mezi podnikateli. To za předpokladu, že podnikatelé komentovali stav ve své společnosti, a ne stav na dvorku mezi chlapci.
Pokud se na věc podívám z tohoto pohledu, tak zatím nikdo nevysvětlil „úsměvnost“ prohlášení, jak na ní níže upozornil Martin.

Re: Úsměvné prohlášení?

Hox | 06.06.2017

Nevšiml jsem si že by někdo vysvětlil, v čem spočívá úsměvnost a bulvárnost téhle informace.

Podnikatelé netvrdí, podnikatelé informují:

Приезжающие в Россию американские бизнесмены рассказывают, что в США стало модно говорить с русским акцентом, а мальчишки во дворах «играют в Путина».

Neboli: Američtí podnikatelé příjíždějící do Ruska informují o tom, že v USA se stalo módním mluvit s ruským akcentem a kluci si ve dvorech "hrají na Putina".

To je celá zveřejněná informace, každý může chápat podle svého chápání. Médiím to sdělil poradce ruského prezidenta, který ještě dodal, že o tom začali mluvit oni sami, nikdo se je na to neptal.

Re: Re: Úsměvné prohlášení?

DoubleM | 07.06.2017

Mám tomu rozumět tak, že americký podnikatel jde na jednání a schválně tam šišlá? No není to úsměvné?

Re: Re: Re: Úsměvné prohlášení?

Hox | 07.06.2017

Zjevně jak pro koho.

Re: Re: Re: Re: Úsměvné prohlášení?

DoubleM | 08.06.2017

Pro tebe to tedy není úsměvné. Vzhledem k tomu, že nemáš ve zvyku mluvit do větru, má to tedy nějaký hlubší význam. Ono to asi nebude tak, že dotyčný bude furt šišlat, ale na jakési uvolnění atmosféry a asi jen v určité společnosti, poví nějaký fórek s ruským přízvukem. To už si představit dovedu. Zesměšňuje tím jejich místní propagandu a zároveň dává najevo, že sympatizuje s Ruskem.

Putin

Radka | 05.06.2017

No v každém případě se už děti naučí, že Putina (Rusko) je třeba brát vážně!

Re: Putin

Mariet | 06.06.2017

https://paste.ee/p/wtvNY

osobnost

M.C. | 05.06.2017

Zapomněli dodat, jestli Putin v těchto hrách vystupuje v roli kladného nebo záporného hrdiny.

No čo na to zo širšia povedať.

Martin | 04.06.2017

Chápem snahu ponúknuť ľuďom aj niečo zábavné. Z toho petrohradského fóra by bolo pre mňa osobne zaujímavé sprostredkovnie aj niečo podstatnejšieho, k veci. Pozor, aby čitatelia nezačali tento verím že seriózny web vnímať čiastočne ako bulvár. Mne to pripomenulo STV spravodajstvo, kde po "serióznych" správach (v ich videní), je poslednou správou nejaká "úsmevná" príhoda zo sveta, = stupidita.

Re: No čo na to zo širšia povedať.

Hox | 04.06.2017

Pokud je pro tebe daná informace zábavná, taks ji nepochopil.

Re: No čo na to zo širšia povedať.

Hox | 04.06.2017

přesněji: pokud je jen zábavná. Ona mírně zábavná je, kromě hlavního významu.

Re: Re: No čo na to zo širšia povedať.

AndRus | 05.06.2017

Přimlouvám se za vysvětlení pro nás ostatní, kterým se nedaří pochopit podstatu... GP vyvíjí snahu vedoucí k marginalizaci Stranoviků, dobře. Vítězství Trumpa jako hráče GP a jeho osobní sympatie k VVP můžou zvýšit popularitu VVP v USA, dobře. VVP, snad (?), může hrát pro cast US veřejnosti roli vzorového lídra v případě postupujících problemů v USA. Ale pořád marně hledám hlubší význam ve zmíněném.

Re: Re: Re: No čo na to zo širšia povedať.

Hox | 05.06.2017

Nehledám v tom žádnou vědu, jednoduše, podobně jako u nás nebo Rusku v 70-80. letech zkostnatělý systém stále ideologicky bojoval proti imperialistickém západu, ale už to bylo všem směšné, neb už tomu nikdo nevěřil a cítil, že systém spěje ke krachu, a kluci si hráli na Ramba a další západní vzory, tak teď se situace jen obrátila, zkostnatělý systém (státní elita USA, neocons a jejich přisluhovači) pomlouvá Rusko a Putina, a dosahují opačného výsledku, stejně jako měly opačný účinek snahy aparátčíků v 80. letech, a kluci si hrají na Putina a napodobují ruský přízvuk, je to "in".

Re: Re: Re: Re: No čo na to zo širšia povedať.

Hox | 05.06.2017

Nechávám bokem že komunisti měli ve spoustě věcí pravdu, jak se říká: komunisti o komunismu lhali, o kapitalismu říkali pravdu, a v tomhle se situace pro změnu liší (70-80. léta a současná amerika).
Z úhlu pohledu toho, že Trump plní roli analogickou v některém smyslu Gorbačovovi - transformaci - je to pak indikátorem toho, že "americká perestrojka" běží, která má za cíl aby USA přestaly existovat v roli světového parazita a četníka.

Re: Re: Re: Re: Re: No čo na to zo širšia povedať.

Mariet | 06.06.2017

https://paste.ee/p/zyv6R

Re: Re: Re: Re: No čo na to zo širšia povedať.

xml | 05.06.2017

Je smutné, že na stránkach DVTR a KOB je nevyhnutné vysvetlovať diskutujúcim takúto zjavnú triviálnosť.

Re: Re: Re: Re: Re: No čo na to zo širšia povedať.

Hox | 05.06.2017

ale no ták, každý může mít slabší chvilku, hlavně když hledá něco komplikovaného tam, kde je všechno na povrchu.

Re: Re: Re: Re: Re: No čo na to zo širšia povedať.

Mariet | 06.06.2017

https://paste.ee/p/y2EJk

Putin

Vašek | 04.06.2017

To jim určitě Putin OSOBNĚ vymyl hlavy, nebo ještě lépe - tyhle děti OSOBNĚ splodil. Už vidim tyhle titulky v mainstreamu :-)

Re: Putin

Mariet | 06.06.2017

https://paste.ee/p/CwrxW

no nevím

Jura | 03.06.2017

My jsme si hráli na "Fantomase". Fantomas měl míč a vybíjel ostatní. Běhali a schovávali jsme se okolo přístřešku s popelnicema na sídlišti. A jako jsme se Fantomase báli a on nás tím míčem zabíjel.
Tj. role Putina nemusí být pozitivní v těch hrách.

Re: no nevím

JaroX | 04.06.2017

zaujímavá "hra", ja mám na detstvo našťastie oveľa príjemnejšie spomienky, hrali sme futbal, volejbal, aj vybíjanú, chlapci aj dievčatá spolu, a vždy sme sa snažili vytvoriť rovnako silné tímy

Re: no nevím

Fantomas | 04.06.2017

https://paste.ee/p/36NMA

koľkí

ludo | 03.06.2017

Myslíte, že by mohlo ísť o "masový jav"?

Re: koľkí

ludo | 03.06.2017

:)

Re: koľkí

Koloděj | 04.06.2017

Jestli jsou ti kluci z masa, určitě půjde o masový jev :D.

Ale podle všeho půjde o masokostní jev

Re: Re: koľkí

Mariet | 06.06.2017

Ma poklona za vtipnost :-)

Přidat nový příspěvek