Voda byla ukradena, nyní se chystá potichu ohromná krádež lithia

23.01.2017 16:13

/přišlo mailem/

 

Ahoj přátelé, přeposílám. Jen poznámka. Jaká americká TESLA ? Tesla byla pod ochrannou známkou naše značka. Pravděpodobně ji však prodali v minulosti, v tichosti, za "Jidášský groš"...  Pevné nervy,.........PS: pokud lidé nedostanou rozum v letošních volbách, budeme v hajzlu. Bohužel je tady stále spousta idiotů, tupců, vymydlenců, kteří tvrdí, jak patříme na "Západ" a to přesto, že ten proklamovaný "Západ" nás ve chvílích temna vždy hodil přes palubu! Pomlouvají Zemana, rozdávají červené karty... A přitom tito duševní chudáci většinou v životě nedokázali NIC ! 
Třicet let staré odhady hovoří o tom, že by na Cínovci měl být až milion tun lithia. Při současných cenách by se kov prodal za tři biliony korun! Stát uvažuje, že ho prodá zahraničním firmám. Jestliže Vás článek zaujal, prosím sdílejte! Díky


Voda byla ukradena, nyní se chystá potichu ohromná krádež lithia

Americká společnost Tesla vybírá v Evropě druhé místo pro svoji druhou velkou továrnu a jednou z možných lokalit je Česko. Vše pod pláštíkem ekologického hospodářství a ochrany životního prostředí. Spekulacím o atraktivitě Česka pomáhá zmíněná skutečnost, že v Krušných horách jsou k dispozici velké zásoby lithia, o kterém se mluví jako o nové ropě. Lithium je klíčová surovina pro výrobu baterií, které jsou zas jednou z klíčových součástek celého elektromobilu. Rve se o něj americká Tesla, společnost Geomet, patřící do australského konsorcia European Metals,ale tak& eacute; firma Cínovecká deponie, kterou v lastní skupina RSJ miliardáře Karla Janečka.
Dopadne to skutečně tak, že Tesla nám tady postaví montovnu za státní podpory, zaměstná za pár šupů sto pracovníků z Česka, který budou rádi za 15 tisíc hrubýho a zisk půjde stejně jako u vody do zahraničí? A lithium bude těžit zahraniční firma, která bude zisk "odvážet" do zahraničí?  Copak to neumíme sami? My skutečně umíme jen jak hlupáci za státní peníze rekultivovat pomocí státem vydržovaného podniku DIAMO zahlazovat škody po "napakovaných" uhlobaronech? 
Lithium karbonát za posledních 13 let zdražil až čtyřikrát na zhruba šest tisíc dolarů za tunu a jeho spotřeba se má do roku 2020 až zdvojnásobit. Cena cínu za uplynulou dekádu stoupla víc než pětkrát na 20 tisíc dolarů za tunu. Pod Cínovcem leží ohromné zásoby cínu, lithia, ale i wolframu.Těžařům nahrávají rostoucí ceny kovů na světových trzích a také fakt, že lithium i cín musí evropský průmysl dovážet z Číny nebo jižní Ameriky. Žádný jiný tak velký zdroj v Evropě zatím neexistuje. Ekonomická návratnost ložiska je nezpochybniteln&aa cute;. 
Podle provedených výpočtů se u nás nalézá téměř 6 % světových zásob lithia.
Podle velmi střízlivých odhadů je na Cínovci 37 milionů tun rudy., které obsahují lithium karbonát ve výši 0,8 procenta a 28 milionů tun rudy s obsahem cínu 0,4 procenta. Pokud stát zahájí těžbu, může lithium na Cínovci dobývat minimálně 50 nebo i 100 let. Třicet let staré odhady hovoří o tom, že by na Cínovci měl být až milion tun lithia. Při současných cenách by se kov prodal za tři biliony korun! Jen pro zajímavost náš státní dluh 1,6 bilionu by byl okamžitě smazán.
Jestli necháme potichu tuto krádež spát, tak se zase se někdo na náš úkor napakuje, vytěží naše lithium a nám tu zbude zdevastované okolí těžby, poškozená krajina, a lithium budeme dál draze kupovat a přitom naši horníci nemají práci, nechápu proč nás tu bude vykrádat zahraniční firma , copak by jsme si nemohli lithium vytěžit v rámci státního podniku a prodat!! 
Nechme to našim vnukům
Nejsem žádný Nostradamus, ale věřte, že za 10 nebo 20 let tu bude zákon o kvótách na elektromobily (vozidla pro poštu, sanitky, policisté, hasiči, dopravci potravin do center velkých měst, a pak příjde řada i na obyčejné uživatele vozidel), to vše v zájmu "záchrany" světa a pod pláštíkem ochrany životního prostředí s velkou podporou zkorumpovaných politiků ( jen si vzpomeňte na faleš solárních elektráren). Lid bude tleskat a závislost na ropě se vystřídá za závislosti na lithiu. A naše děti, vnučky, vnuci si budou drbat hlavu, proč jejich otcové, dědové, babičky prodali jejich případný blahobyt za pár stříbrných. Nechme toto boha tství našim vnukům, na nás je jim ho uchránit.

 

Diskusní téma: Voda byla ukradena, nyní se chystá potichu ohromná krádež lithia

Keby bolo nerastné bohatsvo a pôda národným bohatstvom podla ustavy

Slovenka | 26.01.2017

ako v Madarsku, by nas neokradali!!!!!!!

vlastnictvo firiem

jana123 | 25.01.2017

mala by byt statom vypracovana - financnou policiou -
celosvetova genealogia vlastnikov firiem a ich konecnych uzivatelov........ boli by ste prekvapeni .... z tých uzlov .... a prepojeni na najvyssich miestach a o financnzch tokoch ani nehovorim, zvlast medzi EU klasik versus UK ci ine

Re: vlastnictvo firiem

Jozef | 30.01.2017

Nad niečím podobným uvažujem už dlhšie, malo by to podľa mňa zaujímavý účinok na ľudí... Námatkovo som skúsil takú VEOLIA VODA SLOVENSKÁ REPUBLIKA, s.r.o., kde je majiteľ VEOLIA VODA S.A. Zrejme sa to všetko zbieha nakoniec v korporácii Veolia Environnement S.A, ale na "transparentných" stránkach parižskej burzy sa dozviete maximálne mená manažérov. Možno by sa dalo z výročných správ dopátrať k menám držiteľov akcii, ale to budú väčšinou rôzne fondy a právnické osoby, ktoré zverejňovať nemusia už vôbec nič...

Co se s lidmi děje,

nemesis | 25.01.2017

když se dokáží napadat a zesměšňovat,protože ten jiný má názor,se kterým ten druhý nesouhlasí,takže je zřejmé,že se nikdy občané nedají dohromady,aby něco proti politikům,kteří škodí,udělali.Stále se mluví o volbách,ale podle rozhádanosti přispěvatelů nevidím ve volbách až tak velké východisko.to by chtělo opravdovou soudržnost a ne,jeden čehý a druhý hot,takže zase zůstane vše při starém,jenom se předvádět na netu a po hospodách,ale skutek utek,jediná věc je možná pozitivní,že si přispěvatelé vypustí páru a pak už nic.

Kdo fandí HE3DA,

smrdutá mrtvola Václava Havla | 24.01.2017

ať si prvně přečte tuhle diskusi.
www.hybrid.cz/vyroba-baterii-he3da-podivejte-se-na-kmitajici-roboty

Re: Kdo fandí HE3DA,

Ladislav | 24.01.2017

A co to má jako dokazovat? Pár ubožáků, kteří sami nic nedokázali, jen žvaní a žvaní. Na to jsem my Češi kabrňáci!!!

Re: Re: Kdo fandí HE3DA,

Cico Ciciak | 24.01.2017

Ty máš asi vážne vnútorný problém, čo dokazuje tvoj spôsob diskutovania.
Zrejme si sem zablúdil iba omylom.

http://rejstrik-firem.kurzy.cz/28949935/he3da-sro/

Re: Re: Re: Kdo fandí HE3DA,

Dušan | 24.01.2017

Cico Ciciak

Je to asi biely kôň a asi nejde ani tak o peniaze ako o to lítium. Tá firma akože na 3D (také super cool heslo) batérie ešte nič voľne dostupného nevyprodukovala. Podľa príspevkov na diskusiách nieje ani isté že existuje taká batéria.

Re: Re: Re: Re: Kdo fandí HE3DA,

Cico Ciciak | 24.01.2017

Hej, tiež mám z toho taký dojem.
Preto aj článok beriem ako varovanie.

...

Pet.A | 24.01.2017

dobrý článek, je dobré mít takovéto informace na paměti, podle mého jsou Češi a Slováci velmi šikovný národ, nevidim důvod, proč bychom měli být furt jenom "montovnou"...klidně to lithium můžeme zpracovávat..ale samozřejmě to musí stát podporovat, ne aby to zase za úplatky přenechal zahraničním firmám

TESLA contra Tesla

Miko | 24.01.2017

V ČSR bola firma TESLA, čo znamenalo Technika Slaboprúdu. Písalo sa to veľkými písmenami preto, lebo názov Tesla už mmali Juholovania (Juhoslovanská Socialistická Republika). Na medzinárodnenom súde dosiahli zákaz používania pr názov firmy "Tesla", keďže už bol v ich vlastníctve. Názov TESLA by sa dal nájsť na starých rádiach a starých integráčoch (Integrované Logické Obvody z TESLA Rožnňov). V "obecnom povedomí" medzi ľuďmi je však TESLA ako Tesla.

Janecek

skeptik | 23.01.2017

A co pan spasitel Janecek? Ten uz ma par firem, ktery tam budou tezit a snad ma i uz i vsechna povoleni.

Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Ladislav | 23.01.2017

...než začne šířit hysterii:
http://www.solarninovinky.cz/?akumulace/2016121906/he3da-start-vyroby-nove-investice-expanze-do-zahranici-a-plany-na-vlastni-elektromobil#.WIZWslzlffZ

https://www.he3da.cz/

http://elektro.tzb-info.cz/akumulace-elektriny/15144-he3da-spustila-vyrobu-baterii-bude-pohanet-i-elektromobily-tesla

Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

nazdar | 23.01.2017

Nebuďte tak tvrdý na autora. Nebezpečí, o kterém píše, je nejspíš stále aktuální. To, že má o lithium zájem také český výrobce, neznamená, že by vláda nemohla těžbu přiklepnout nějakému zahraničnímu žralokovi. V duchu hesla paní Allbrightové, že je nespravedlivé, když má nějaké suroviny jeden stát. Silní žraloci, se nevzdávají, být ve střehu není na závadu.

Re: Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Přemek | 24.01.2017

Přesně tak. HE3DA je totiž přinejmenším konkurentem v oblasti vstupů, tedy lithia a současně základního produktu - lithiového akumulátoru. jelikož konkurenci ještě nikdo nenahradil kooperací, je nutné se mít na pozoru zejména před konkurencí těch, kterým ani hodně není dost. Neudržitelnost Muskovy Tesly přímo bije do očí...

Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Cico Ciciak | 23.01.2017

Čo máš konkrétne na mysli?
Je tá česká firma skutočne česká?

Re: Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

ladislav | 24.01.2017

HE3DA je čistě česká firma. Precti si ty články.

Re: Re: Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Cico Ciciak | 24.01.2017

No nepovídej.
Kto ju vlastní, kto ju financuje, má investorov - odkiaľ sú?

Re: Re: Re: Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Cico Ciciak | 24.01.2017

Spláca nejaké pôžičky?

Re: Re: Re: Re: Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Cico Ciciak | 24.01.2017

Dnes už človek nevlastní ani ten malý krám na dedine, nakoľko je zadĺžený až po uši a musí neustále drieť jak kôň na parazitov.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Cico Ciciak | 24.01.2017

... drieť jak kôň na najväčších parazitov sveta: banky, platiť im dlhy s úrokmi; potom za nájomné vlastníkovi/vlastníkom nehnuteľnosti a za predraženú energiu, vodu... zahraničím vlastneným monopolom.

Re: Re: Re: Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Ladislav | 24.01.2017

Cucáku, umíš číst?

"Organizace a zdroje

Za názvem HE3DA stojí dvě společnosti. První, HE3DA s.r.o., je vlastník patentů a má na starosti vývoj baterií i výrobní technologie. Má kompletně české vlastníky, většinový podíl má podnikatel Radomír Prus. Druhá, dceřiná společnost HE3DA Technologies s.r.o., momentálně zajišťuje výrobu materiálů a strojů na výrobu baterií. V této dceřiné společnosti má minoritní podíl i čínský investor. Spolupráce s ním bude nakonec užší, než bylo původně zamýšleno, tak, aby patenty zůstaly v rukách českých vlastníků.

Pilotní výroba baterií v Praze-Letňanech spadá pod společnost HE3DA s.r.o. Jejím cílem je ověřit, jak bude výroba v praxi probíhat, vyzkoušet technologie a výrobní proces. Továrna na materiály, technologie a budoucí velkovýroba baterií v Horní Suché je v kompetenci HE3DA Technologies s.r.o.

Náměstek MPO Eduard Muřický při slavnostním otevření výrobní linky oznámil, že evropské státy včetně ČR jsou připraveny masivně investovat do elektromobility a související infrastruktury. Stát se staví také vstřícně také k projektu HE3DA. Ač firma stojí zcela na soukromých investicích a zatím o žádnou podporu ani dotace nepožádala, v dohledné době zástupci firmy plánují schůzku se zástupci MPO a MD, aby se dohodli na možné spolupráci při dalších aktivitách v ČR. Jedním z témat jsou určitě tuzemské zdroje lithia na Cínovci, které jsou největší v Evropě. Pokud by bylo možné české lithium hned v ČR zpracovávat, byla by to pro Českou republiku konkurenční výhoda."

Zdroj: http://elektro.tzb-info.cz/akumulace-elektriny/15144-he3da-spustila-vyrobu-baterii-bude-pohanet-i-elektromobily-tesla

Re: Re: Re: Re: Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Cico Ciciak | 24.01.2017

"Ač firma stojí zcela na soukromých investicích..."

Skús to trochu viacej rozviesť (môžeš rovnako zareagovať aj na tú info, čo zverejnil Dušan nižšie).
A čo nie je (zahr. investori), môže onedlho byť.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Cico Ciciak | 24.01.2017

http://rejstrik-firem.kurzy.cz/28949935/he3da-sro/

Re: Re: Re: Re: Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Cico Ciciak | 24.01.2017

Tu stále niekto nechápe, jak sa to v skutočnosti robí, keď sa len použijú určité "biele koníky" (typu Jobs, Gates, Musk...), ale nitky ťahajú z poza opony iní (investori, banky, "poradci", blízki "priatelia"...), ktorí vedia správne r(i)adiť.

Niečo pre predstavu, viď odstavce Google a MS:
http://benjamin-fulford-cz.webnode.cz/news/prijde-tedy-konecne-revoluce-na-podzim/

Re: Re: Re: Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Cico Ciciak | 24.01.2017

Myslel som, kto ju SKUTOČNE vlastní (nielen na papieri), kto ju skutočne ovláda (ani nemusí vlastniť väčšinu akcií), komu skutočne putujú zisky (má už vôbec nejaké?).
Tí zahraniční investori (spoločníci) do firmy napumpovali najviac (hlavne nejaká CG FUTURE INVEST LTD, London, vklad: 25 miliónov CZK), takže asi ju aj najviac držia pod krkom.

http://rejstrik-firem.kurzy.cz/28949935/he3da-sro/

Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Dušan | 24.01.2017

www.he3da.cz
"Společníci s vkladem
IKER ETXARRI KARASATORRE
Pamplona, Paseo Garcia Najera 174, 31008, Španělské království
Vklad: 1 950 000 Kč, splaceno 100 %. Obchodní podíl 2;5
CG FUTURE INVEST LTD
Londýn, Westminster, 43 Berkeley square, Mayfair, Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Vklad: 25 000 000 Kč, splaceno 100;00 %. Obchodní podíl 50;00
Capital group invest corp. a.s., IČO: 27825311
Praha - Letňany, Beranových, PSČ 199 00
Vklad: 1 000 000 Kč, splaceno 100 %. Obchodní podíl 15"


"Úplne" české investície. Tie peniaze určite nebudú chcieť naspať. Aspoň 3krát.

A aj tá banská činnosť na ostravsku je úplne v poriadku (teraz si nespomínam ako sa to svinstvo volá ). Nakoniec uzavretie bane bude musieť zaplatiť štát.

Re: Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Cico Ciciak | 24.01.2017

No krása. :D

Re: Re: Autor by si měl nejdříve zjistit fakta...

Cico Ciciak | 24.01.2017

http://rejstrik-firem.kurzy.cz/28949935/he3da-sro/

Čechy Čechům

nazdar | 23.01.2017

Byl vyřčen nápad, že bychom to lithium, měli sami těžit. Já bych si ještě přisadil – měli bychom ho také sami zpracovávat. Elktrické energie máme dost, jsme snad největší evropský vývozce, proč ji nezhodnotit více?
Samozřejmě by to musela být česká firma, která by také zde, byla daněná.

Čechy

Jindřich | 23.01.2017

Jsem rád, že se tu taky objevilo něco týkající se české republiky. Mělo by to pro nás být hlavní téma, protože k čemu nám bude do nekonečna rozebírat, co se děje v RF? Hox jednou nazval dvtr diskuzi jako impotentní a já si zase myslím, že tenhle web je impotentní úplně stejně, protože to, co se děje u nás, v rajónu naší zodpovědnosti, téměř neřeší. Sice už celá česká alternativa zná pojem GP a má trochu přehled, ale zatím se toho opravdu moc nevyřešilo a spousta energie je vyplácaná na nesmyslný hádání se na tom, či onom webu. Tak se na to kluci vyserte, smiřte se, že existuje i web, kterej s váma nesouhlasí a začněte dělat něco smysluplnýho pro naši zemi československou. Zvyšování povědomí o koncepci je dobrej začátek, ale jestli dřív začnou padat bomby, tak to bude všecičko jedničko... Zdravím, Jindra

Re: Čechy

Hox | 23.01.2017

Absurdní komentář roku.

Re: Čechy

Cico Ciciak | 23.01.2017

1. Celá česká alternatíva, to je koľko ľudí oproti bežným ovciam?

2. Sú všetci na rovnakej úrovni chápania, alebo je to rôzne a kritická, dostatočne chápajúca masa ľudí sa ešte nestihla vytvoriť? O niektorých alternatívcoch si dokonca osobne myslím, že sa ešte vôbec neprebudili, len preskočili z jedného bludu do druhého, čo je neradostné.

3. Vedia aj vôbec tie informácie a znalosti zúročiť v praxi? A ty?

4. Čo tak skúsiť sám pohnúť zadkom a niečo urobiť, resp. v rámci nejakej skupiny?

Tento portál a jeho pracovníci a členovia (obrovská im vďaka za mňa!) sa snažia ľuďom poskytnúť podľa nich potrebné informácie a znalosti, aby mohli postupne meniť spoločnosť a svoje životy k lepšiemu, ale nečakaj, že budú ešte aj za vás robiť to, čo by ste mali robiť vy sami a vy - ovečky sa budete tomu iba prizerať a spokojne meeekať. To je úplne absurdná predstava.

Re: Re: Čechy

kosec | 24.01.2017

český národ bude skákať tak ako mu budú židia pískať

Re: Re: Re: Čechy

Hox | 24.01.2017

Neříkej. Ty máš křišťálovou kouli?

Re: Čechy

eM | 24.01.2017

Milý Jindro,
jestli budou padat bomby nebo ne se rozhodne na vyšších prioritách, a abychom jim rozuměli a měli možnost s tím něco dělat, musíme znát koncepci. Proto jsme tady. Budu Vám tedy oponovat tvrzením, že tady právě studujeme a pracujeme na tom, aby bomby do Česka nepadaly, a také aby jsme si my Češi, Slováci, a každý další kdo bude chtít studovat uměli poradit lidsky s problémy, které máme.
Z vašeho příspěvku je cítít pocit, že na těchto stránkách nikdo nepracuje na věcech které se týkají Česka. okud to chápu dobře, tak na těchto stránkách se řeší věci týkající se apriori Lidí a Člověka. To se snad netýká Česka?

Re: Re: Čechy

Jindřich | 24.01.2017

Ano Milý Em, články jsou především o Lidech a Člověku, i tlustá literatura je, to co jsem napsal bylo směřováno především k diskuzi, v rozhořčení z toho, co tam člověk vidí poslední dobou.
Ale netlachejme o zbytečnostech, já si prostě myslím, že hlavní prostor bychom měli dávat tomu, co se děje u nás a ne co kde řekl Boris Lavrov a VVP:-) Vy mi namítnete, že ve vyšších souvislostech je to mnohem důležitější, než se zdá a ovlivňovat to bude i nás, to chápu... A já bych na to zase řekl, že každej si má hledět svýho písečku.
Tak třeba zdejší kolektiv už dávno mohl dělat podobný pořad jako otázky odpovědi týkající se čr/sr.. Kdo jiný by k tomu měl mít kompetence? Místo toho se hádáme na dvtr nebo řešíme matrice a tak dokolečka dokola...

S pozdravem Jindra :-)

Re: Re: Re: Čechy

Cico Ciciak | 24.01.2017

Asi už z týchto stránok aj z pozorovania reality vieš, že všetko so všetkým súvisí, aj globálna politika (Rusko ju dnes realizuje) s domácou, ktorá je vo vzťahu ku globálnej v podriadenom stave. :)

Re: Re: Re: Čechy

Hox | 25.01.2017

Pokud si budete hledět jen svého písečku a nesnažit se chápat a formovat globální situaci ke svému prospěchu, spláčete nad výdělkem.
Dnešní systémová krize ve které se nachází lidstvo má globální charakter, nelze dlouhodobě úspěšně vyřešit žádný lokální problém, pokud se nebude řešit globální systémová krize. Lokální je podmíněno globálním, nikoliv naopak, kdo nechápe globální politiku a globální procesy, řídí svou zemi do záhuby.

Kromě toho - bráníme někomu vypracovávat analýzy o situaci v ČR? Zpracujte, pošlete, rád zveřejním.

:)

Josef Švejk | 23.01.2017

Naše děti, vnučky, vnuci si budou drbat hlavu, neboť jejich otcové, dědové, babičky nehnou ani prstem. Tak jak činí už téměř 30 let.

:-))))

Lumír | 23.01.2017

A ty jsi otec, děda nebo babička? Švejku.

Re: :)

Cico Ciciak | 23.01.2017

A čo keby si urobili niečo ty sám tam, kde momentálne si?
To by bolo fajn. :)

Přidat nový příspěvek