Vrbětická ouvertura k českému majdanu? K časovému sledu skandálu Vrbětice

23.04.2021 15:57

Fidelo

 

První vrbětický Kundrův článek https://www.respekt.cz/agenda/za-vybuchem-municniho-skladu-ve-vrbeticich-stoji-rusti-agenti-kteri-se-pokusili-zabit-skripala byl na webu Respektu zveřejněn v sobotu 17. dubna 2021 nejpozději v 18:01 hod. – archive.org/web má uloženou nejstarší verzi toho článku v sobotu 17. dubna 2021 v 18:01:55 hod. Lze dohledat přesný čas zveřejnění .
Krátký tříminutový brífink premiéra Babiše a vicepremiéra Hamáčka, na kterém oznámili vyhoštění 18 ruských diplomatů na základě zjištění bezpečnostních služeb k Vrběticím 2014, proběhl týž den, ale až o hodinu a tři čtvrtě později, v čase od 19:44 do 19:47 – tento brífink přenášela živě např. ČT24, záznam přenosu je např. zde: https://www.youtube.com/watch?v=4vWsxlHwDgQ.

Takže Zeman s Babišem oním brífingem a vypovězením 18 diplomatů skutečně předešli nastartování českého majdanu možná takřka o minuty. Nebo, přesněji řečeno, svým vystoupením Babiš s Hamáčkem na poslední chvíli otupili ostří již počínajícího majdanu. Všechny připravené akce majdanu totiž v podstatě probíhají bez ohledu na to, že vláda proti Rusku zakročila s maximální razancí: Kečup na ruské ambasádě; demonstrace před ruskou ambasádou; svítící nápis “Velezrada” na hradě; obviňování Zemana a Babiše z pozdní reakce a liknavého proruského postoje; Petříčkovy požadavky, aby vláda vysvětlila, proč nejednala, když věděla o věci už dříve; návrh na zrušení česko-ruské smlouvy o spolupráci; požadavky na vyhoštění prakticky všech zbývajících ruských diplomatů atd.

Jenom díky tomu brífinku se ale celý ten jejich majdan vlamuje do otevřených vrat, takže chybí ten rozhodující střet a vygradování. Proto demoblok tak zuří na Zemanovo mlčení, protože dobře ví, že za týden už emoce opadnou a rusofobní dav vystydne, někteří začnou třeba i přemýšlet. Alespoň do jisté míry. A aby demoblok zabránil přístupu rozumu a zachoval emoční vzepětí, musí přetahovat strunu, chová se neadekvátně, a jeho neadekvátní chování v důsledku vyvolá adekvátní reakci davu.

Čerstvá zpráva o tom, že Moskva přistoupila na paritu 7+25, svědčí o tom, že Moskva situaci velmi dobře chápe. Někde jsem už ale před chvílí zahlédl vyjádření Votápka, který slavil vítězství jejich (tzn. demoblokového) silového přístupu k Rusku a viděl v tom ústupek a důkaz slabosti Ruska (přesně v tom smyslu, jak o výkladu zdrženlivosti ruské diplomacie šíleným Západem mluvil Pjakin). Pokud budou všichni podpindosi reagovat jako on, tak bude jasné, že naopak oni nechápou vůbec nic a nevšimli si, že nejde o vítězství demobloku, ale o vítězství Babišovy vlády, která jim právě sebrala téma, a oni, protože budou dál jako zombie pokračovat ve své rusofobii, budou překvapeni ztrátou podpory. Normalizaci vztahů začne svým vyjádřením už prezident Zeman.

 

Informační báze KSB

Před bědami se nesehni, na Boha se spolehni.

Historie není věda, historie je v davově-"elitárních" společnostech nástroj řízení.

Nikdy nevíte, před jakými neštěstími Vás zachránila obyčejná smůla.

Návštěvnost

Flag Counter