Zajímavé vysvětlení podali geologové z Ameriky k pyramidě v Antarktidě

02.12.2016 08:16
TauRus


Zajímavé vysvětlení podali geologové z Ameriky k pyramidě v Antarktidě, která byla objevená už v roce 1935. Mimochodem, když jsem začal potkávat fotografie této pyramidy, nejdříve jsem si myslel, že se jedná o photoshop, protože nikde v „seriozních“ médiích jsem o ní neviděl žádnou zmínku.
Vzhledem k tomu, že se kvůli této nebo těmto pyramidám (vidím tam celý komplex) se začaly množit „spiklenecké teorie“, vědci z USA podali své, „vědecké“ vysvětlení tomuto „přírodnímu“ jevu. Na vině je opět eroze, která působila na horu. Sice není zvykem, že eroze dokáže vytesat kopec do čtyřhranného pravidelného tvaru, ale to vědce neznepokojuje. Inu, příroda je mocná čarodějka. „To je jenom hora, která vypadá, jako pyramida“,- tvrdí prof. Eric Pelto z Kalifornské univerzity.
Mno… hlavně, že sám sobě věří :)

 

Mimochodem, výška té „hory“ je 1265 metrů. Kdyby vědci přiznali, že se jedná o pyramidu, tak celý jejích historický mýtus letí do tramtárie (nebo Tartarie, nebo podle řecké mytologie do Tartaru). Jak dlouho je Antarktida pod ledem?

Геологи объяснили происхождение загадочной „пирамиды“ в Антарктиде
https://rg.ru/2016/11/30/geologi-obiasnili-proishozhdenie-zagadochnoj-piramidy-v-antarktide.html

New Pyramid in Antarctica? Not Quite, Say Geologists
http://www.livescience.com/57009-antarctica-pyramid-mountain-explained.html?utm_source=Twitter&utm_medium=Twitter&utm_campaign=socialtwitterls&cmpid=social_ls_514645#?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=2016twitterdlvrit

 

 

Diskusní téma: Zajímavé vysvětlení podali geologové z Ameriky k pyramidě v Antarktidě

účel svätí prostriedky

vilon | 02.12.2016

Koľko asi mohli neoconi, tým emerickým vedcom za ich "pravdu" zaplatiť?

Pyramidy

Irena | 02.12.2016

Nevím, jestli jste viděli tohle, k tématu je to tam cca od 25 minuty.
https://www.youtube.com/watch?v=1QcPxqFMeRg
Золотарев. А.Ю. Ступень к единой мировой цивилизации

no neviem, neviem..

udo | 02.12.2016

Z tohto pohľadu to pre mňa fakt vyzerá,
že by to mohlo byť prírodného pôvodu.

Tak, ako sú aj tie "bosenské" dosť diskutabilné.

Pokiaľ to nebude dôsledne zmerané a preskúmané,
mohlo by ísť o ďalšiu snahu takto diskreditovať
tzv. "konšpiračné teórie"..t.j., ľudí, ktorí sa úprimne snažia hľadať pravdu (súvislosti v odlišnostiach), lebo nie sú z pohľadu sedliackeho a niekedy i odborného, spokojní so všetkými oficiálnymi vysvetleniami javov okolo nás a v nás..

Toľko môj názor.
Pokiaľ nie je viac dát, načo zbytočne neprimerane špekulovať.
No možno sa mýlim a niekto tu príde s "nepriestrelnými" údajmi..

Re: no neviem, neviem..

Vašek | 02.12.2016

Oni se mainstreamoví vědci do takového průzkumu zrovna nehrnou. Asi se bojí, že by "hoax" nevyvrátili, ale potvrdili.

Re: Re: no neviem, neviem..

zax | 02.12.2016

Přesně, to hlasité mlčení je samo o sobě dobrý důkaz lhaní a masivního falšování historie. Proč se řeší kraviny a ne takovéto základní otázky které by mohli vést k fascinujícím objevům?


Proč nikoho nezajímá např. ayud artefakt, starchild lebka, "kolumbijské stíhačky" (http://www.bibliotecapleyades.net/esp_aviones_precolom02.htm) a další "nemístné" out-of-place artefakty?

Inu proto, že hlavním úkolem vědy pod pařáty kurátorů biblického projektu není žádné hledání pravdy ani vědeckotechnický pokrok sloužící lidem, ale udržování historického mýtu a utilitární vývoj prostředků na absolutní kontrolu v rámci davoelitárního uspořádání...

Ono mnoho badatelů by si jistě rádo udělalo výlet do antarktidy a pořádně domnělou pyramidu prozkoumalo, ale zmiňte se o tom a máte po kariéře, a nebo se vám přinejmenším budou obtížněji shánět granty. A peníze na expedici opravdu nedostanete ani kdybyste se rozkrájeli, protože ti kdo je mají jsou právě ti kdo zajišťují aby věda nebyla vědou...

pozn. proč jsou tyto stránky tak zasraté googlem že musím stokrát vyplňovat captch než mi to příspěvek laskavě uveřejní, s tím že ani pak nejde přímo odpovědět?

Tušíte vůbec o kolik příspěvků do diskuze touto cenzurou přicházíte?

Re: Re: Re: no neviem, neviem..

Hox | 03.12.2016

Je na výběr buď captcha, nebo stovky spamu denně. Co se týká google captcha, je to vlastnost systému, nelze změnit.

Re: no neviem, neviem..

ТаuRus | 02.12.2016

Neprůstřelné důkazy v tuto chvíli nikdo neposkytne. A to ani z jedné ani druhé strany. K tomu, aby důkazy nějaké byly, musela by se zorganizovat mezinárodní vědecká expedice, která by tyto útvary prozkoumala. Jak je vidět, ze strany vědátorů o to valný zájem není.
Otázka proč? Proč nejdříve, vůbec, tutlati tento nález, skoro 80 let, dokud se neobjevili fotografie z družic, potom mlčeli, a dnes to svedli na přírodu? Až příliš to vypadá na snahu zamést problém pod koberec. Přidávám ještě 17 fotografií pyramidy:
https://vk.com/album-36894603_234450901
Co se tyče Bosenských pyramid, tak podle materiálů, které jsem viděl, už je jednoznačně prokázán jejích umělý původ. V ruském segmentu internetu je víc materiálu, stačí si zapátrat. Přitom původně ten komplex útvarů (v Bosně je více pyramid) chtěli také svést na přírodu.
Přidávám ještě video ruského polárníka, který strávil rok na ruské antarktické stanici. Je to voják z povolání a je zajímavé si poslechnout, co tam uviděl.
https://www.youtube.com/watch?v=4uOiS9wX7nI

To, že nejsme první civilizací na planetě, snad už není pochyb. Příliš mnoho je na zemí artefaktů, které toto dokazují. Ten fakt, že historie je zfalšována a zamlčovaná podněcuje mnoho lidí, aby na vlastní pěst se pouštěli do hledání pravdy. A často jejích iniciativa a důkazní materiál, který nashromáždí, donutí vědce nebo GP, aby část pravdy přiznali, jinak by se totálně znemožnili.
Nejdříve se vám vysmívají, potom zapírají a potom se tváří, že o tom věděli dávno.. A jestli se budeme bát nějaké diskreditace, tak se pravdu nikdy nedozvíme.

Re: Re: no neviem, neviem..

udo | 02.12.2016

Chápem a do istej miery v niektorých spomínaných bodoch s tebou súhlasím TauRus, ale..

Ten pán je iba vojak a podľa všetkého nie je inžinier, technický inžinier.

Je to zmeska rôznych názorov, z ktorých mnohé sú naozaj pomerne ľahko spochybniteľné a ďalšie slabo podložené.
Môžeme ísť kľudne do detailov jeho "argumentov", ak chceš..
(napr. ten meteor od určitej veľkosti aj pri dotykovej, parabolickej trajektórii pomerne ľahko môže dosiahnuť ním popieraných 90°; tak má aj isté percento meteoritov z gravitačných dôvodov prirodzenú tendenciu dopadať takmer kolmo, hlavne ak ide o oblasť blízko osy rotácie objektu; tie "anomálie" rovín a oblúkov treba presne zmerať, spraviť sondy, hoc i seizmické na hĺbku podložia, vek ľadu, radioaktivitu, vzorky materiálu a tabuľkový čas jeho rozpadu, zozbierať dáta a namodelovať, atď..na skoro všetko toto máme pekné, spoľahlivé a pomerne dostupné technológie dnes už aj na amatérskej úrovni). Zvládne to aj obyčajný absolvent.

Pokiaľ oficiálna veda nie je z vôle občanov dostatočne vedou,
je prieskum na súkromných iniciatívach..crowdefundingu, etc..
Snáď sa mladší toho postupne viac ujmú. Na bývalé národné a nadnárodné inštitúcie, granty sa dnes môžete konečne už vykašľať. Rovnako na akademickú kariéru. Je to irelevantné. Ak váš výskum viac-menej sedí, na nete sa rýchlo rozšíri a študenti sa budú starých pýtať. I mnohí z nich ešte neskôr otočia. Nebojte. Tiež nechcú byť za debilov. Hlavne keď poniektorí nemajú už až tak čo stratiť..No na to všetko je ešte dosť času..
Našu podporu mladí isto majú, no vidím dôležitejšie, urgentnejšie veci na riešenie..

Minulosť sa bude ešte neraz a dlho dôsledne prehrabávať,
no ak stratíme budúcnosť, žiadneho prehrabávania nebude.
Situácia je napätá a netrieštime sily ich rôznym smerovaním,
keď v zásade vieme, čo nevyhnutne čím skôr spraviť treba!!

Re: Re: Re: no neviem, neviem..

Sugar | 02.12.2016

Nevím jak v Antarktidě. Nicméně je již dlouho známo, že pod ledem byla nalezena vegetace spadající do zcela jiného podnebního pásu. Což může vysvětlovat posun osy země, jak vysvětloval Veličko.

V Bosně byl kamarád asi měsíc a co si pamatuji, tak vyprávěl, že tam jsou jasné stopy o ručním opracování. Velmi se také o tyto pyramidy zajímal UNPROFOR, který je zkoumal při válce v Jugoslávii.

Re: Re: Re: Re: no neviem, neviem..

zdeněk | 02.12.2016

Bosenská pyramida slunce je vysoká 220m s délkou stran 360m Obložena je pískovcovými kvádry. Dnes je zanesena hlínou a vegetací, proto zůstala bez povšimnutí. Vzpadala jako běžný kopec. byla objevena teprve v roce 2005.

V bosenském údolí pyramid existují jiné. K roku 2012 jich bylo nalezeno sedum a pouze dvě byly archeology prozkoumány. Další pyramida Měsíce je vysoká 190m a je tak druhá největší na světě. Pyramida v Gíze je vysoká 148m. Vykopávky na vrcholu pyramidy Měsíce odhalily velké nádvoří vydlážděné kameny. Bosenští archeologové jsou přesvědčeni,,že kamenné bloky a dlažby byly uměle vyrobeny metodou geopolymerizace. Tehdejší beton je pevnější než ten dnešní.

Článék o pyramidě měsíce najdete v novém čísle Wm magazínu-č.128 (to je informace z 8.9.2012) Nevím zdali je tento magazín živý i v současné době.
 

Re: Re: Re: no neviem, neviem..

ТаuRus | 02.12.2016

O.K. Toho pána jsem dal ne proto, že ho považují za odborníka, ale proto, že je to člověk zvídavý a nakousl několik otázek, a ukázal pár artefaktů, o kterých věda nemluví. Samozřejmě, jeho vysvětlení nemusí být 100 procentní, ale zaplať pánbůh za takové lidí. Jinak, bychom byli odkázání jen na oficiální zpravodajství, které je na bodu mrazu. Co běžný člověk o Antarktidě ví?
Jde o to, aby byl vytvářen tlak na vědce, protože pokud nebude, tak budou v pohodičce opisovat jeden od druhého a krmit nás pohádkami, které do historické mytologie krásně zapadají.

Re: Re: Re: Re: no neviem, neviem..

Udo | 02.12.2016

V tom suhlas. Dnesna oficialna veda ma zial uz takmer charakter seminara. Ako cely tzv. mainstream. Veriaci a neveriaci, mieriaci. Středověk neskončil, středověk trvá, sme.. koncert koho? :)

Re: no neviem, neviem..

Hox | 03.12.2016

udo, toto myslíš taky přírodního původu?
http://wakeuphuman.livejournal.com/1342.html

jsou tam pěkné fotky a Antarktidy a Grónska, ke konci, ale s touhle pyramidou to zcela, zcela jistě nesouvisí :)

Re: Re: no neviem, neviem..

udo | 06.12.2016

Tak toto je fakt už asi skôr cielená diskreditácia alterstrímu.

O niektorých fragmentoch by sa dalo diskutovať,
no drvivú väčšinu fotiek ľahko vysvetlí aj amatérsky geológ.
Áno dôsledky vrásnenia nebývajú rovné,
no tu ide väčšinou o usadeniny a tie zvyknú vytvárať spravidla práve oné rovné línie pri priereze.
Dá sa to taktiež jednoducho odsledovať zo vzoriek.
Ak by sa tam niečo ťažilo, takisto by ste to mohli určiť zo zvyškov rúd, ktoré by tam ostali.

O tých meandroch a argumente, že na stredovekých mapách boli rieky rovnejšie, či ďalších podobných "faktoch" sa naozaj nemá zmysel vôbec baviť. Zaujímalo by ma, či má autor článku v na tom linku skončenú aspoň základnú školu..
Detto tie terasovité polia.

V tých filmoch ide tiež o odvádzanie stopy.
Na prvý pohľad akože logické motívy jelít,
no zároveň znova absolútna ignorácia nadradených procesov.
Nejde o primárne problémy-výzvy intercivilizačnej komunikácie,
ale skôr "spovedné" zrkadlo myslenia tej "našej"

V takomto šume práve zaniká to podstatné.
Bacha na to prosím vás chalani, baby..


Samozrejme ale nehovorím, že sa tu nemohlo aj vo veľkom v minulosti ťažiť..a podľa všetkého sa isto aj ťažilo..a stavalo,
no ten článok má, ako mnhé iné podobné, charakter falošného cieľa s kamuflážou pravdy, objektívnej reality.