Zamíchalo se Polsko, už pokolikáté v historii, do velmocenské hry a jaký osud ho může čekat?

16.01.2017 18:32
TauRus 


Polsko se, poprvé od dob Varšavské smlouvy, rozhodlo umístit jednotky cizí armády (USA) na vlastním území. V poslední době noviny hemží titulky o této události a jásotu polských občanů kvůli tomu, že konečně se cítí být chránění proti ruské hrozbě a rozpínavosti.
Začal největší přesun armády USA v Evropě od studené války. Do Polska dorazila tisícovka vojáků s tanky
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/426018-zacal-nejvetsi-presun-armady-usa-v-evrope-od-studene-valky-do-polska-dorazila-tisicovka-vojaku-s-tanky.html

Polsko uvítalo americké vojáky, čekalo na ně prý desítky let
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/426473-polsko-uvitalo-americke-vojaky-cekalo-na-ne-pry-desitky-let.html

Polské ministerstvo obrany informovalo o brzkém konci „dominace Ruska v Evropě“
Dislokace vojsk USA a NATO v Polsku ukončí ruskou dominanci v Evropě, domnívá se polský ministr obrany Antoni Macierewicz.
Američtí vojáci přijedou do Polska v rámci operace Atlantická rozhodnost (Atlantic Resolve), brigáda stráví v zemi devět měsíců. Podle plánu má výměna probíhat takovým způsobem, aby mezi rotací směn nebyla přestávka a v zemi se neustále nacházely americké síly.
Macierewicz také okomentoval prohlášení Moskvy o tom, že Rusko není hrozbou pro nikoho, ani pro Polsko, a umístění tankové brigády ve Východní Evropě je provokací.
„Tato slova vyjadřují jak obavy, strach, tak i velké zklamání, že končí období dominance nejdříve sovětské, a teď ruské, nad Střední Evropou. A právě nad klíčem k Evropě, kterým je Polsko. Musíme si být vědomi toho, a naši američtí spojenci to vědí, a právě proto se bude v Polsku nacházet vedení tankové brigády a sil NATO, že Polsko je klíčem k Evropě. Je tím územím, které vzhledem ke své velikosti, počtu obyvatel a připravenosti k obraně a početnosti armády… rozhoduje o tom, bude-li možné odvrátit ruský útok nebo ne“, domnívá se polský ministr obrany. (Kolik pýchy a pocitu vlastní veledůležitosti je v tomto prohlášení…)
Číst dál: https://cz.sputniknews.com/svet/201701134515375-polsky-ministerstvo-obrana-informace-konec-dominace-rusko-evropa/

Skutečně se hraje jen o to, aby se východní státy EU cítily bezpečně vedle ruského souseda nebo ve hře jde o něco víc?
Tak především, je potřeba se zmínit, že žádná tanková brigáda USA v Evropě nemůže v žádném případě změnit absolutní převahu ruských ozbrojených sil, kdyby Rusko chtělo…
USA už dnes v Evropě nemohou žádnému státu garantovat ochranu před Ruskem a nabídnout svoji střechu, protože ta střecha je děravá, jako cedník.
Kdyby Rusko chtělo… Jenže nechce. Má svoji vojenskou doktrínu, která nepředpokládá vedení útočných válek za nová území a v USA, EU a NATO to velice dobře vědí.
Tak proč potom kolem Ruska je v Evropě tolik humbuku a hemžení?
Přemístění tankového šrotu sem a tam v Evropě a křiky o ruské hrozbě je divadlem pro plebs, operace přikrytí, která má úplně jiné cíle – nedovolit (ze strany USA) Německu a Francii partnerství s Ruskem, které zákonitě musí nastat po výměně protektorátních vlád v těchto zemích a překazit cestu „Hedvábné stezce“, která má spojit Čínu s Evropou.
Něco o Hedvábné stezce:

Velká čínská partie: nová hedvábná stezka je větší než Marshallův plán
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/jeden-pas-a-jedna-cesta-one-belt-one-road-cinska-hedvabna-stezka-pbg-/eko-zahranicni.aspx?c=A161024_2281395_eko-zahranicni_rts

 

A mapka „Hedvábné stezky“, která má vést přes Polsko:
http://ekonomika.idnes.cz/foto.aspx?foto1=MBB66d7d4_stezka.jpg

Polsko, které se rozhodlo vyřešit svoje historické strachy ohledně spojení Německa s Ruskem, při kterém vždy tratilo (zde pomlčím o jejích vlastní vině), se rozhodlo „jednou provždy“ se proti tomuto spojení pojistit umístěním jednotek cizí armády na vlastním území. A opět se přepočítalo. Protože Polsko se postavilo na cestě „Hedvábné stezky“ a tím pádem i dvěma světovým velmocím (Rusko, Čína, výhledově regionálním velmocím – Německo, Francie) a zájmům GP. Tj. Poláci ( pokolikáté v historii?) opět vsadili na špatnou kartu – tentokrát kartu USA, které svůj vliv v Evropě už nemají síly udržet.
Až v Polsku vznikne politická krize, kvůli které Poláci ztratí ekonomické tempo a která opět přivede ke stěhování tankového šrotu (který dnes tolik vítají) z jejích území, budou aspoň vědět, komu za to mají děkovat – svým elitám a vlastní blbosti.

 

Diskusní téma: Zamíchalo se Polsko, už pokolikáté v historii, do velmocenské hry a jaký osud ho může čekat?

matrice uz pracuju

gor | 22.01.2017

"V Polsku náklaďák americké armády havaroval a vysypal náboje"

https://cz.sputniknews.com/svet/201701224583418-polsko-nakladak-amerika-armada-havarie-naboj/

Poľské vnímanie sveta

it.is.me@lycos.com | 19.01.2017

Najlepšie vystihuje poľské vnímanie sveta tento vtip:

Poľský oficierž vojde do bordelu a chce si užiť. Všetko išlo hladko a nakoniec keď už sa obliekal s dobrým pocitom po dobre vykonanej práci, hrdo sa tvariac do svojej uniformy ho zrazu preruší prostitutka otázkou: "pán a piniondze?"
A on, poľský oficierž sa hrdo zatvarí a veľkoryso jej odpovie: "Nie". Poľsky oficierž od svojej kochanky piniondze neberie".

Jaký osud, si děláte srandu.

Jarek* | 18.01.2017

Polsko je na nejlepší cestě k čtvrtému dělení a konečné likvidaci.

Re: Jaký osud, si děláte srandu.

ujo | 20.01.2017

Pred asi 2-3 rokmi som v antiqariáte objavil takú malú A5, tenkú brožúrku, ktorú po II.vojne napísal reportér nemeckej rozhlasovej stanice (niečo, asi ako obdoba - Slobodná europa v Mnichove, ale táto vysielala za Protektorátu) pre nemecké obyvateľstvo z Prahy.
Je to súbor jeho odvysielaných článkov a správ.
Obsah celej brožúry sa dá skrátenete vyjadriť slovami Svěráka z filmu Kolja: V celku o hovne, soudruzi!
ALE!!!!!
A tu mi padla sánka!!!!!!!!!!!!!
Dotyčný reportér oznamuje, že v roku 1939, sa od jarných mesiacov (marec apríl atď), začali zhromažďovať polské divízie na nemecko poľských hraniciach.
Bodka.
Ďalej to tam nerozvádza.
A ani ja to ďalej nekomentujem, len na to za chviľu nadviažem
Pauza:
Ja ako penzista, ktorý musel povinne absolvovať vojenskú katedru v rámci vysokoškolského učiva, som ako človák vzdelaný v rozsahu vedomostí dôstojníka tankovej armády, si viem veľmi presne "predstaviť" , ten humbuk, ktorý má ten tankový šrot vyprovokovať.
Jedna brigáda je o hovne, ale na medializáciu a najmä pre sprostých ovčanov to stačí.
(pozn. Kto sa neučí z vlastnej historie, ten si ju bude musieť prežiť znova, čo sa práve deje).
Koniec pauzy:
Keď sa v roku 1940 vyťärigal Hitler so svojou bandou do Paríža,
tak v rámci cestovného poriadku, dokázal ešte pred Parížom obkľúčiť 30 divízií spojencov!!!!!
Pýtam sa:
Kde z riti sa tam tie divízie vzali v lete v roku 1940?!?!?!?
Jedna divízia je od 10-12 až do 15 tisíc človekov - pechoty.
Tanková je od cca 800- 10/12 tisíc tankov. Podľa účelu, výzbroje, plánov atď.
Hitlerovi sa pripisuje v tom čase 5 divízií s celkovým počtom 5,5 tisíca tankov a bol považovaný za naväčšieho a najsilnejšieho agresora v tej dobe.
Pričom tie tanky/tančíky, boli väčšinou mále kovové krabice a maličkou rúrkou 37 mm. Vidíme vo filmových dokumentoch.
Tie tankové plechy by v pohode prerazil každý ťažký gulomet a to do vzdialenosti cca 200-300 m.

Takže vážení:
To je kecov okolo jednej tisícky vojakov a pár stoviek tankov!?!

ALE?!?!
Pýtam sa, že
od kedy sa pred tým Parížom v roku 1940 pripravovali tých 30 divízií a hlavne na ktorú riť tam vôbec boli?!?!?!?
Počítajme:
10-15 tisíc ľudí, krát 30divízií = 300 - 450 tisíc ľudí, ktorí musia každý deň dostať 3 krát stravu a najmenej 1 krát musia ísť niekde tú stravu vysrať.
To kôli takej prostej veci, ako je žrádlo a jeho zásobovanie!!!
K tomu všetkému, voda, šaty, stany, doprava, zbrane, náboje, zásoby, na prípravu k útoku ......... teda pardon, asi tam boli len na pikniku!!!
Angličania, Francúzi a národy z ich kolónií. Veď bolo fajne teplo.
ALE!!!!
To predsa nebola celá armáda, ktorá stála na hraniciach a škrábala sa vzadku!!
ALE!!!
To stále nie je všetko!
Stále som nikde nenašiel logický dôvod, prečo Hitler vydal rozkaz, aby sa jeho banda zastavila justem pred Danqerkom (alebo tak nejak), kde na plážach sedelo na ritiach vyše 250 tisíc angličanov a leštili si a fajšili si.
Všade a vo všetkých dokumentoch sa to zdôvodňuje úplne dementným argumentom, o potrebe dozásobovať útočné jednotky.
ALE!!!!
Tam na pláž stačilo, aby prišiel jeden alebo 2 tanky, vystrelili do vzduchu a v tom momente, by sa objavilo bezpočet bielich kapesníkov a spodných gätí, na znak nezáujmu o ďalší boj.
Lebo nebolo s čím!
ALE!!!
Hitler nie,
až o 4-5 dní, keď si Angličania odviezli svojich domov vo všetkom, čo dokázalo plávať, vrátane korýt na prádlo a .....a to!!!!!
za minimálneho otravovania zo strany Luftwafe!!!!
Prečo neprišli nemci na pláž,
a nezajali podstatu GB vojska???
V tom momente by Anglicko nemalo s "čím" bojovať!!!
Následne,
ako sme jedného času pri pive "riešili" otázku, aby sa dalo a bez problémov ovládnuť EU,
sme sa dopracovali k následnému logickému postupu:
Hitler mal zvyšok neobsadenej Francie na západe,
ponúknuť Francovi v Španielsku. Španieli si ešte veľmi dobre pamätali, ako ich francúzi gandžovali za vlady Napoleonovho bratra.
Južnú časť mal Hitler ponúknuť Musolinimu a mal by vystaráno. Žiadny II. front by sa nemal kde otvoriť!
V rámci okupačných zmlúv mohol by následne zbierať len smotanu.
Pochopiteľne, že na hovno mu bolo treba sa trepať zo Ruska!
Dôsledok analýzy:
Je jasné, že toho kreténa, ktorý dosiahol len hodnosť slobodníka/frajtra musel dosadiť systém, ktorý ako základ bral fakt, uvedený aj na webe, že Hitler je nemanželský syn rotšildovcov, ktorému mamka bola u nich ako slúžka. Následna jej našli ženícha a zabezpečili ho doživotnou funkciou vrchného školského inšpektora. To je človek, ktorý nemusí už nič, len buzerovať.
Úloha Hitlara bola vopred stanovená, tak asi ako by sa dala prirovnať úloha tecinky Clintonovej.
Úloha:
Vyvolať vojnu!!!! ... a na toto dostal Hitler a aj Clintonová masívnu finančnú podporu.
A aj spoločenskú, veď na podporu Hitlera boli veľké organizácie a spolky jak v Anglicku tak aj v USA!!!!
Účel vojny:
A/ Hitler - presunúť finančnú moc z Angicka do USA. Po II. vojne sa z USA dlžníka, stal veriteľ.
B/ Clintonka - zachrániť riť USA a zvrátiť jej rozpadujúcu sa dominanciu.

Je 16:15 a do inaugurácie máme ešte nejakú hodinu.
Len dúfam, že to Trump prežije!





Predvojnové Polsko

peter1. | 18.01.2017

Nik nepripomína predvojnové, fašistické Poľsko súťažiace v prenasledovaní židov už pred napadnutím - dokonca v dňoch vojenského útoku bola nemecká vojenská generalita na oficiálnej návšteve na území Poľska - malo s Nemeckom podpísané dohody o vojenskej spolupráci, aké malo Nemecko z mnohými európskymi štátmi a posledným aj z ZSSR.
V čom to je že sa Poliakom elity tak bez výhľadovej stratégie, neprirodzene sa orientujúce v toku času, opakovane dostávajú k moci ? Churchill mal asi pravdu, ako je spomenuté

Re: Predvojnové Polsko

M.C. | 19.01.2017

Před válkou řekl polský vyslanec Hitlerovi:
Jestli si dokážete poradit s Židy, postavíme vám ve Varšavě pomník v nadživotní velikosti.

Rok 68 na moderny sposob?

mdmml | 18.01.2017

Podla mna tvrdenie, ze jedna brigada odstrasi od utoku "ruského agresora" je pri najmensom smiesne a nepozna kapacity a moznosti ruskej armady... Ale vzhladom na tuzbu polskych neoconov a zapredaných struktur a vlady na zachovanie moci, by stacila na obsadenie parlamentu, vlady, TV a rozhlasu, ekonomických energetických a veliteskych uzlov.... Tato vystraha asi nepatri Rusku , ti im ponukli sami tehly na mur okolo Kaliningradu ale domácej "opozicii" a narodu.... Moj nazor.

Polsko

CastroRuiz | 17.01.2017

Budem citovať W. Churchilla.
"Poľsko je hyena Európy".
Vystihol to presne.
PL si koleduje o ďalšie delenie a stratu štátu a to výlučne svojou vinou.
Už koľký krát v histórii ?!

Re: Polsko

TauRus | 17.01.2017

W. Churchill zapomněl dodat, že Británie je ještě větší hyena.

Polsko

weissbach | 17.01.2017

se vždy snažilo vést velmocenskou zahraniční politiku v Evropě i když pro ni nedisponovalo potřebnými prostředky a vždy na to doplatilo.
Přístup k moři, relativně vysoký počet obyvatel a národnostní, ideologická /národní katolicismus/, silná diaspora v zahraničí a etnická homogenita k tomu nestačí a stačit nebude. K tomu by byla potřeba jiná uzemní strategická poloha a přírodní zdroje.
Mimo jiné.

1 | 2 | 3 | 4 >>

Přidat nový příspěvek