Zpráva roku? Libye, generál Haftar & Rusko

14.08.2017 21:36

duj68


Generál Haftar sa na stretnutí s Lavrovom vyjadril že by bol rád keby Rusko prijalo účasť na sprostrednovaní národného zmierenia v Lýbii. Zároveň dodal, že 90% Lýbie je aktuálne pod kontrolou generála. Inými slovami, aktuálna ponuka Rusku je v znamení silného mandádu. Aj preto to považujem za vážnu správu.

 

http://rusvesna.su/news/1502713151

 

Ako doplnok do cekovej mozaiky dávam nasledovné 2 správy:
1/Rusko čoskoro začne do Iraku dodávať tanky T-90 a dáva ponuku na ďalšiu vojenskú spoluprácu
http://rusvesna.su/news/1502710845
2/ https://cz.sputniknews.com/svet/201708145796794-ruske-mzv-stazeni-vojaci-afghanistan/

 

Izraelci v posledních týdnech létají do Moskvy jak diví – takže to značí, že podmínky okolo Sýrie jsou vyjednávané na všech frontách. A dost možná se i jednání chýlí ke konci – proto tuto zprávu pustili.

K čemu je dobrá korejská krize?
Dokud se celý svět, spolu s USA zabývá Korejí a jejími raketami, Rusko v klidu řeší blízkovýchodní krizi.

Tahle zpráva je jen první oficiální sdělení toho o čem Rusové a Lybijci již delší dobu vyjednávají.
Ruská přítomnost v Lybii je také konečná pro invazi do Evropy a utrum pro pašeráky z neziskovek.

 

Diskusní téma: Zpráva roku? Libye, generál Haftar & Rusko

Nejen Haftar

Přemek | 25.08.2017

Sísí se telefonicky domluvil s Putinem a teď již jen vysílá své emisary domluvit podrobnosti. Středozemní rybník čeká velká změna stejně jako blízkovýchodní a středoevropský.

Uplne off-topic (NEYMAR a jeho prestup)

gnostik | 15.08.2017

Nedavno predali vo futbalovom svete Neymara z Barcelony do PSG za rekordnych 222 milionov...Nejak mi to pride ako ista forma spravy/odkazu/kodu, ktory potencialne indikuje koniec/zaciatok nejakeho procesu riadenia, ktory sa tyka futbalu, alebo i sportu obecne...Mozno sa len jedna o dalsiu indiciu v tom zmysle, ze PSG spada pod vplyv Kataru a tymto fakticky ukradnutim hraca dali Zapadu zase dalsiu facku (tie vykupne klauzule sa stanovuju v takych vyskach, aby ich nikto nemohol zaplatit (aspon teoreticky))...Mate k tomu niekto nejake myslienky?

Re: Uplne off-topic (NEYMAR a jeho prestup)

Mentol | 15.08.2017

GP hierofantov je 11, futbalistov je tiež 11.
Náhoda? Nemyslím si.

Re: Re: Uplne off-topic (NEYMAR a jeho prestup)

gnostik | 15.08.2017

Samozřejmě, že to není náhoda...Již tady byl zveřejněný článek ohledně fotbalu a jeho formátu (11 vs. 11/eurasie vs. atlantik)...Pro mně osobně je fotbal čistě jenom nástrojem řízení GP...V tomto světle jsem to uvidel relativně dávno, když si zkorumpovaný Sepp Blatter přizval do FIFA jako svého poradce Hanka Kissingera...V ten moment jsem celý fotbal, potažmo celý organizovaný sport začal vnímat podobně jako pan Pjakin...Ono to jde relativně hluboko, protože to pak zahrnuje i univerzální smysl her a hraní jako takového...Principélne to funguje tak, že Tě hra baví dokud Ti něco přináší...V mementě, kdy Tě přestane bavit, tak již Ti tá hra nemá co dát...Organizovaný sport používá peníze a společenskou prestiž jako mrkvičku před rýpák somárům, co se pak nechají chytit do cykličnosti, na báze které je moderní sport organizovám...

Re: Uplne off-topic (NEYMAR a jeho prestup)

JaroX | 16.08.2017

Podľa mňa sa jedná o posilovanie Francúzska - jeho váha v Európe a aj vo svete má rásť - tak tam doťahujú za rekordné výkupné najlepších futbalistov. Predpokladám, že postupne budú odstavovať aj anglické kluby (čiže dôjde k presmerovaniu finančných tokov - namiesto z Kataru do Anglicka, budú peniaze putovať z Kataru do Francúzska).

Re: Re: Uplne off-topic (NEYMAR a jeho prestup)

jh | 16.08.2017

"namiesto z Kataru do Anglicka, budú peniaze putovať z Kataru do Francúzska"
staci si pozriet ten ich qatar sport invesments fond a nic take ako investicie v anglicku (do sportu!) neexistuju. ked tak, investuju masivne vo fancuzsku, spravili nejaku dohodu na prezentaciu qatar airlines s fc barcelona, investovali do tenisu a tusim este do hadzanej, toto ale vsetko vo francuzsku.

smutní Saudi

Mentol | 15.08.2017

Výsledok trpezlivej práce v Sýrii, objednávka z Lýbie. A to asi nebude ešte koniec ...

Кто такой Халиф Хифтар

Везуха | 15.08.2017

[ tapeta v ruštině, přesunuto - https://pastebin.com/tw5QUnEA ]

Haftárova Lybie

M.C. | 14.08.2017

Na mapě Lybie staré dva měsíce je část ovládaná Lybijskou národní armádou generála Haftára asi tak dvoutřetinová, ale jsou to všechny nejdůležitější oblasti.
Tzv. prozápadní vláda pod vedením Sarradže ovládá jenom malou oblast okolo Tripolisu. Jižní třetinu území ovládají berbberské a tuaregské milice.
Generála Haftára podporuje také Egypt.
Že by se neokonzervy i v tomto případě střelily do vlastní nohy a konečným výsledkem pirátské akce proti Lybii byl pokles vlivu USA a Číny a posílení ruského vlivu?

Přidat nový příspěvek