Zpráva z Ukrajiny:Arsen Avakov odletěl nedávno do USA, aby tam představil svůj plán o reintegraci Donbasu

20.04.2018 11:13
Lin

Pro ty, kteří nevědí, kdo je Avakov – to je ten pán, který se zapsal „do dějin“ hádkou se Šášou Švihlým:

https://www.youtube.com/watch?v=L7hV-_5Doj0

A co tak zázračného Avakov vymyslel? Plán má několik bodů a počítá i s mírotvůrci OSN. Avakov ho nazývá plánem „drobných kroků“ s spočívá zhruba v tomto:
- Mírotvůrci vstoupí jen do určité části, třeba do oblasti Gorlovky. Zabezpečí pořádek, vstoupí kyjevská „moc“, zabere úřady a obnoví kyjevskou legislativu. Provedou se volby, kde mohou kandidovat jen prokyjevští kandidáti. K volbám nebudou připuštěni všichni – „separatisti“ budou mít zákaz se voleb účastnit. Obnoví se infrastruktura a nastolí se pořádek (rozuměj – pořádek dle Kyjeva). Bude amnestie – ale ta nebude platit pro „separatisty“. A až se Gorlovka „reintegruje“, postoupí se do další oblasti a tak pořád dokola. Včetně celého Krymu – tento plán je platný i pro něj.
Kdo rozumí rusky, zde je včerejší debata, cca od 4 minuty:
https://www.youtube.com/watch?v=eI5DtdLi4AI
Jak je tento Avakovův krok posuzovaný – v krátkosti: genocida ruskojazyčného „separatistického“ obyvatelstva a to za použití mírotvůrců OSN, což v tomto konkrétním případě odporuje podmínkám pro tyto mírotvorné mise OSN. Na Minsk už se Kyjev úplně vykašlal a mám dojem, že už tuto dohodu v Kyjevě i veřejně odmítli. A Avakov tvrdí, že „jeho plánu v USA tleskali“.

 

Diskusní téma: Zpráva z Ukrajiny:Arsen Avakov odletěl nedávno do USA, aby tam představil svůj plán o reintegraci Donbasu

Genocida

Inspektor Spektátor | 23.04.2018

Já mám dojem, že zde neprobíhá jen genocida Rusů. Ještě více vymírají Ukrajinci...

prečo?

Perun | 20.04.2018

Človek by si mohol myslieť, prečo rusi sa ako debilkovia snažia so Západom nejak dohodnúť a ten sa na to po nejakom čase vykašle úplne s prehladom, ale rusi sa zas chytia po čase na lep atd. ?

Kedysi dávno som sa zoznámil s teoriou eneagramu
https://cs.wikipedia.org/wiki/Enneagram

a napadlo ma toto vysvetlenie:
rusi sú často považovaný za "jednotky" podla eneagramu, perfekcionisti, ktorí sa usilovne snažia perfektne vyplniť nejaké dané normy, úlohy...
A Západ to možno prekukol, a pravidelne im hádže takéto pravidlá, dohody, mantinely, ale sám na to kašle, a tak nemá problém podla potreby prejsť zo šachov na box, z boxu na karate, z karate na strelbu pištolou... A rusi len pateticky protestujú, šokovaní, "ved je to nefér", usilovne predkladá dôkazy, argumenty ... A Západ sa len smeje.

(tak na okraj, amíci majú tiež svoju schému, kde je ich možné nachytať, obvykle sú považovaní za trojky, hercov, asi aj češi tam patria, pod trojku.)

Re: prečo?

Skála | 21.04.2018

Zdravím vás,
Odpověď zní: protože musíte vnímat roli a postavení dané krajiny, určitou setrvačnost v myšlení obyvatel a také zdrojovou základnu země. Rusové by s radostí mohli kašlat na veškerá pravidla ale k čemu by jim to bylo?
V očích západu, který je minimálně informačně velice schopný, by byli ještě více pranýřováni. To není cíl.
Takže po dobu než se změní postoj slovanských zemí ke krokům Ruska minimáně informační pole v nich, nelze hned odpovídat symetricky. Nakonec pokud chceme změnit systém k lepšímu nelze hrát podle pravidel systému starého a nekalého.

Na druhou stranu Rusko již pár let uplatňuje asymetrické odpovědi při nekalých akcích jejich "partnerů", které jsou ve většině patřičně účinné.
Poslední věcí, proč je některý stát nucen přijímat pravidla jiných je buď absolutní neschopnost jejich představitelů (záměrná?) či nadnárodní řízení, které tuto krajinu nechce jako lídra. To lze hezky sledovat na historii Ruska, která je téměř neustále provázena bitvami všech typů za vlastní přežití kultury a národu.

Proto je při mozaikovém pohledu teorie eneagramu blud. Jako většina předkládaných jednoduchých vysvětlení. Z mého pohledu je vždy třeba zanalyzovat a porovnat teorii v širším kontextu i samostatně uvážit.

Přeji mnoho zvídavosti a zájmu o KSB
Mnohé věci jsou nám nejasné nikoliv pro nižší vzdělání nebo IQ, ale proto že nemáme patřičný okruh pojmů, znalostí a propojení mezi nimi.
Studujme!

Re: Re: prečo?

Perun | 23.04.2018

Každá schéma je samozrejme zjednodušením.
Aj KSB, aj eneagram (ostatne o eneagrame je napísaných zrejme mnohonásobne viac kníh ako o KSB, ten odkaz na wikipédiu je len velmi stručným zjednodušením, ale v danom prípade postačujúcim).

Každopádne nemôžte to len tak odbiť, že ide o blbosť a pravda je niekde inde. Lebo: podla mna očividne sú národy, ktoré viac dbajú na nejaké dohody, a sú národy, ktoré na ne velmi často kašlú, kašlali a budú kašlať. Teda aj národy sa dajú začleniť do schémy napr. eneagramu (a aj do iných schém, kludne aj do geopolitiky , iked tento pojem tu moc radi nemáte :-) .).

Presne tá posledná myšlienka sa vzťahuje aj na Vás, na každého. Takže študujme (nielen KSB, ale aj iné informácie), aby náš "okruh pojmov" bol naozaj širší, vyšší, hlbší... Nieže si prečítam 1-2 knižky a už podla nich kádrujem, kto má a kto nemá pravdu :-).

Čo sa týka rusov, asi to nie je náhoda, že sú radení pod jednotku a aj sa tak správajú. Iné typy (tu: národy) by sa v tých okolnostiach, ktoré si správne opísal, správali inak (než Rusko).


Re: prečo?

lmimkac | 16.05.2018

Pravopys chlapce... celkom ubohi...

Přidat nový příspěvek