Matrice "Armas"?

22.04.2017 19:29
TauRus
 

U jednoho z Kanárských ostrovů narazil do přístavu trajekt, který plul na trase Gran-Canaria – Tenerife.
Když loď vyplouvala z přístavu Las-Palmas, náhle selhalo elektrické vedení, kvůli čemu bylo nemožné nastartovat motory. Proud odnesl trajekt k přístavu, kde se stala nehoda.
Při srážce na lodí bylo 140 lidí, 34 z nich byli zranění. Video v odkazu.
https://ria.ru/world/20170422/1492847316.html

Trajekt patří společnosti Naviera Armas, která nabízí pravidelné námořní spojení mezi Španělskem a Marokem, Španělskem a Kanárskými ostrovy a mnoho plaveb i mezi samotnými ostrovy.

Společnost Naviera Armas provozuje trajektovou přepravu již od roku 1940 a stala se jedním z nejvytíženějších přepravců na Kanárských ostrovech.

Naviera Armas v současnosti disponuje jednou z největších a nejmodernějších flotil v Evropě, a to díky plánu z roku 2003 o renovaci jedne lodi ročně.
http://www.directferries.cz/naviera_armas.htm

Zpráva z roku 2007:
Lesník se přiznal k založení rozsáhlého požáru porostů, který od pátku na kanárském ostrově Gran Canaria zničil v horské oblasti přes 3 500 hektarů většinou borovicového lesa. Potvrdily to v neděli tamní úřady. Muž se k žhářství odhodlal, protože měl strach ze ztráty zaměstnání.
Požár nahlásil 37letý Juan Navarro Armas. Policisté však v jeho výpovědi shledali některé nejasnosti a nakonec Armase v sobotu donutili k přiznání, že to byl on, kdo oheň úmyslně založil.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/119785-bal-se-ze-ztrati-praci-tak-zapalil-les.html

Název lodní společnosti Naviera Armas a jméno žháře lesů na Kanárech Navarro Armase se nápadně shodují.
Armas v překladu ze španělštiny a portugalštiny znamená „zbraně“. Dokonce v hymně Portugalie je refrén se slovem „armas“:
Ref.: Às armas, às armas!
Sobre a terra sobre o mar,
Às armas, às armas!
Pela Pátria lutar
Contra os canhões marchar, marchar!

Ref.: Do zbraně, do zbraně!
Na zemi, na moři!
Do zbraně, do zbraně!
Bojovat za naši vlast!
Proti dělům jít, pochodovat!
https://cs.wikipedia.org/wiki/Portugalsk%C3%A1_hymna

Celé to vypadá tak, že někdo před 10 lety na Kanárech založil oheň (čeho?), o který si zlomí zuby španělská státnost (loď ztratila řízení). Všechny události mají společný marker „armas“ – zbraně. Nějaký ozbrojený konflikt?

Ještě k událostem posledních let na Kanárech:

Pohodová dovolená se změnila v drama. V jednom z hotelů ve městě Mogan na hlavním ostrově Gran Canaria vybuchl plyn. Nejméně pět lidí bylo zraněno, 1000 turistů muselo být evakuováno.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/163529/vybuch-hotelu-na-kanarech-5-zranenych-1000-evakuovanych.html

V oblíbeném letovisku Los Cristianos se zničehonic zřítila čtyřpatrová budova. V troskách zahynuli dva lidé, tři osoby se podařilo zraněné vyprostit. Dalších patnáct je stále nezvěstných.
http://www.expres.cz/kanarske-ostrovy-tenerife-pad-budovy-dw8-/zpravy.aspx?c=A160414_163124_dx-zpravy_pali

V roce 1977 se na Kanárech stala jedna z největších leteckých katastrof, o které pojednává tento článek:
Co jste nevěděli o nejděsivější letecké srážce Boeingů 747? Tenerife březen 1977
Zdroj: http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/182457-co-jste-nevedeli-o-nejdesivejsi-letecke-srazce-boeingu-747-tenerife-brezen-1977/

Článek je zajímavý tím, že vypráví o souvislostech tragedie, z něhož vybírám:
„Kanárské ostrovy jsou autonomní oblastí Španělska a kdo zná komplikovanou národnostní situaci v této zemi, toho nepřekvapí, že i v ostrovní oblasti neustále panuje boj o nezávislost. Různé skupiny neváhají používat rozličných metod, jak si nejen vynutit pozornost, ale vyvinout tlak na vládní orgány. Tak se stalo i 27. března 1977. Panovala neděle a na třetím největším ostrově Gran Canaria, v hlavním městě Las Palmas panoval běžný, tedy hodně čilý ruch. Krátce před polednem dostalo řízení leteckého provozu zprávu, že se v prostoru odbavovací haly letiště El Gando se nacházejí dvě bomby. Do deseti minut měly vybuchnout (což se také stalo), takže následovala značně překotná evakuace. Sice nedošlo ke ztrátám na životech, byla zraněna jen jedna osoba, ale na zemi i ve vzduchu nastal chaos. Nebylo jisté, zda v areálu letiště není ještě nějaká další výbušnina, proto bylo letiště dočasně uzavřeno. To způsobilo značné potíže zejména přilétajícím strojům, které najisto počítaly s přistáním – teď musela valná část zamířit na náhradní letiště, ponejvíce na záložní Los Rodeos, kam je posílala obsluha na letištní věži El Gando. Zásadní problém byl v tom, že ono rezervní letiště sice bylo uzpůsobeno k přijímání i velkých strojů, ale bylo špatně vybaveno, nebyl na něm radar, v neděli tu byla pouze dvoučlenná posádka a navíc jeho okolí bylo známo značnou proměnlivostí počasí.“

Tj. letecké katastrofě, která letos má své 40. výročí, někdo hodně pomohl.

Opět se vrátím k názvu ARMAS. Překvapilo mě, že si někdo do názvu společností dá slovo „zbraně“. Mimochodem, existuje síť hotelů ARMAS v Turecku, HOTEL PLAZA DE ARMAS v Puerto Ricu…, opravdu, „nejvhodnější“ název pro hotel.
Nebo název Plaza de Armas ( Náměstí zbraní nebo přeneseně cvičiště) se hojně vyskytuje ve všech španělsky mluvicích státech – na Kubě, v USA, Mexice, Peru atd.
https://en.wikipedia.org/wiki/Plaza_de_Armas

Sledujeme kód ARMAS, něco se bude dít.

 

Diskusní téma: Matrice "Armas"?

Kto sú?

vilon | 22.04.2017

Nielen Taliani, ale i Francúzi, Španieli a Portugalci mi v mnohom pripomínajú cigánov a ich mentalitu.

Re: Kto sú?

Milan | 23.04.2017

Dejiny píšu víťazi, tak vznikol dojem, že Slovania prišli do Európy v čase keď tu už západná civilizácia bola. Opak je pravdou, Slovania sú pôvodnými obyvateľmi Európy a Cigáni a všetky ostatné národy, čo spomínaš nám tu poslal GP ako teraz posiela migrantov z Afriky, ...

Re: Re: Kto sú?

Nikdo | 23.04.2017

Teď , když začíná růst nějaké malé vědomí jak to doopravdy bylo, trošičku mně trápí v čem jsme my Slovani udělali chybu, kde jsme vykolejili z božího záměru, bylo by dobré na to přijít, aby jsme se posunuli dál a staré chyby neopakovali.

Re: Re: Re: Kto sú?

Croix | 23.04.2017

Nejspíš jsme se nechali oslnit pozlátkem... Ještě za komančů pamatuju, jak se závidělo, že je na Západě všechno efektnější, barevnější a pod. jen se nechápalo proč, myslelo se, že kapitalismus je prostě lepší a on se jen tak tak tvářil, dokud soupeřil s tím uměřeným "asketickým" socíkem, kterej se ale dokázal o všechny postarat a zajistit jim důstojný život... Podmínkou upadnutí v tento omyl bylo ovšem podlehnutí materialismu, díky tomu se vidělo, jen co se chtělo vidět... Na druhou stranu, kdyby Havel řekl na Letné, jak to doopravdy bude, asi by většina lidí šla domů a radši dál žila v husákovském socíku... A řeklo se, co se slyšet chtělo a tak se cinkalo... Je mi jasné, že to vůbec nevystihuju, to se v takovém příspěvku ani nedá.. To je spíš na tlustou studii a ne jednu...

Re: Re: Re: Kto sú?

anonym | 25.04.2017

Na základě mj. výzkumů A.Fomenka, A.Horáka a dalších, včetně různých fragmentů o pravé historii Slovanů se domnívám že mohlo jít buď o "nefér" úder z venčí, jež prostě tehdejší Slovanská civilizace (celosvětová říše Velké Tartarie, existující již od pravěku), ať už jakkoliv vyspělá ustát nemohla (a který bude po zásluze vyššími silami potrestán aSlované osvobozeni), a to zřejmě v podobě masivního útoku hrubou silou (pověsti o potopě, atd..) následovaným pomalejší ale o to nebezpečnější a účinější infiltrací a rozkladem nalomené říše zevnitř, v rámci metod a cílů "biblického projektu"

Alternativně mohlo jít o negativní důsledky při poměrně rapidním vzniku či obnově celosvětové Slovanské říše (z jádra přeživšího jistou celoplanetární katastrofu)
a následného zvrhnutí se jakéhosi Slovanského způsobu misionářství "šíření dobra divochům", zbylým v ostatních částech světa, které zřejmě (byvše původně vytvořeno pro potřeby Slovanů) nebylo dostatečně adaptované potřebám, psychice a duchovně-duševní (ne)vyspělosti oněch "divochů", bylo nepochopeno či možná bylo až příliš silově vynucováno (ovšem stále spravedlivě a na zcela nesrovnatelně vyšší etické úrovni než ono z oficiální historie známé zlo typu "evropský" kolonialismus - imperialismus.), což vzbudilo silnou protireakci a místo k dobru naopak tyto "divochy" ve vzdoru obrátilo ke zlu, čehož zlo (zřejmě opět pomalu se rozlézající z jakéhosi jádra jež přežilo onu katastrofu) náležitě využilo k jejich ovládnutí a poštvávání proti Slovanům, fragmentaci Slovanské říše a poštvávání jejich stále více jádru bližších fragmentů proti sobě. Čímž se defakto opět dostáváme do současnosti a schématu "GP a biblický projekt".

Re: Re: Re: Re: Kto sú?

Nikdo | 25.04.2017

Ta alternativa je zajímavá. Znám už nevím odkud příběh/pověst o nějakém českém knězi (hodně staré už si nepamatuji odhad 9.stol ? přesně si nepamatuji), který si věřil šířil osvětu mezi divochy a skončil špatně, zabili ho.

Re: Re: Kto sú?

Klara | 23.04.2017

Nevieme, čo bolo pred rokom 5000 pr.n.l., resp. o tom, čo sa domnievame, že mohlo byť, vieme veľmi málo. Ale vieme vôbec datovať vznik GP?

Re: Re: Re: Kto sú?

Přemek | 27.04.2017

A na jaké časové ose? A dále, co znamená "znát dataci"? Tu oficiální historie starověku nebo kterou z těch alternativních? Podstatné je vědět, že Sfinga v Gíze je mnohem starší než se uvádí oficiálně a vztahuje se k "času lva", kdy byla vytesána s původně lví hlavou (dnes je nelví hlava nápadně malá k lvímu tělu). Víme, že tu kolem 12 - 9 stol. př. n. l.existovala civilizace deštěm hojně zkrápěných travnatých a úrodných savan jež pokrývaly dnešní Saharu. Víme, že pyramidy jsou energetickými objekty maskovanými jako sakrální či pohřební. Víme, že egyptský diorit je i dnes tvrdý oříšek pro kameníky, chtějí-li jej opracovat - a co "sarkofág" v Chufevově pyramidě?

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek